Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γινόμαστε… ρομπότ: Συσκευή γιατρεύει όργανα με ένα απλό άγγιγμα! (βίντεο)

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Wexner του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο και του Κολεγίου Μηχανικών της ίδιας πολιτείας των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία, τη Νανομεταμόσχευση Ιστών (Tissue Nanotransfection – TNT), η οποία μπορεί να παράγει οποιοδήποτε τύπο κυττάρου για θεραπεία στο σώμα του ασθενούς.


Μήπως γινόμαστε… ρομπότ; Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση τραυματισμένου ιστού ή για την αποκατάσταση της λειτουργίας ενός ηλικιωμένου ιστού, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων, των αιμοφόρων αγγείων και των νευρικών κυττάρων.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης αναγεννητικής ιατρικής δημοσιεύθηκαν .

“Με τη χρήση της νέας μας τεχνολογίας Νανομεταμόσχευσης Ιστών, μπορούν να αντικατασταθούν τραυματισμένα ή προβληματικά όργανα. Αποδείξαμε ότι το δέρμα είναι μια ‘εύφορη γη’ όπου μπορούμε να αναπτύξουμε τα στοιχεία οποιουδήποτε οργάνου έχει πρόβλημα”, δήλωσε ο δρ Chandan Sen, διευθυντής του Κρατικού Κέντρου του Οχάιο για την Αναγεννητική Ιατρική και τις Κυτταρικές Θεραπείες, που συνεργάστηκε στην μελέτη με τον L. James Lee, καθηγητή χημικής και βιομοριακής μηχανικής στο κρατικό Κολλέγιο Μηχανικών του Οχάιο.

Οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια και χοίρους σε αυτά τα πειράματα. Στην μελέτη, κατάφεραν να επαναπρογραμματίσουν τα κύτταρα του δέρματος για να γίνουν αγγειακά κύτταρα σε τραυματισμένα πόδια που δεν είχαν ροή αίματος. Εντός μίας εβδομάδας, εμφανίστηκαν ενεργά αιμοφόρα αγγεία στο τραυματισμένο πόδι και από τη δεύτερη εβδομάδα, το πόδι ανέκτησε την λειτουργία του! Στις εργαστηριακές εξετάσεις, αυτή η τεχνολογία έχει επίσης αποδειχθεί ότι επαναπρογραμματίζει κύτταρα του δέρματος στο ζωντανό σώμα σε νευρικά κύτταρα, τα οποία εγχύθηκαν σε ποντίκια που υπέφεραν από εγκεφαλικό επεισόδιο, για να τα βοηθήσουν να αναρρώσουν.


“Αυτό είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, αλλά είναι εφικτό και μάλιστα με επιτυχία της τάξης του 98%. Με αυτή την τεχνολογία, μπορούμε να μετατρέψουμε τα κύτταρα του δέρματος σε στοιχεία οποιουδήποτε οργάνου με ένα μόνο άγγιγμα. Η διαδικασία αυτή διαρκεί λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, δεν είναι επεμβατική και διατηρεί τα κύτταρα στο σώμα υπό ανοσολογική παρακολούθηση, οπότε δεν είναι καν απαραίτητη η καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος”, δήλωσε ο Sen.

Η τεχνολογία Νανομεταμόσχευσης Ιστών έχει δύο βασικά στοιχεία: Πρώτον, ένα τσιπ που βασίζεται σε νανοτεχνολογία και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει φορτίο σε ενήλικα κύτταρα στο ζωντανό σώμα. Δεύτερον, είναι ο σχεδιασμός συγκεκριμένου βιολογικού φορτίου για μετατροπή κυττάρων. Το φορτίο αυτό, όταν μεταδίδεται στο δέρμα με το τσιπ, μετατρέπει ένα ενήλικο κύτταρο από τον ένα τύπο στον άλλο.

Η Νανομεταμόσχευση Ιστών δεν απαιτεί εργαστηριακές διαδικασίες και μπορεί να εφαρμοστεί επιτόπου και άμεσα στο σημείο της περίθαλψης. Η διαδικασία είναι επίσης μη επεμβατική. Το φορτίο παραδίδεται με την ενεργοποίηση της συσκευής με ένα μικρό ηλεκτρικό σήμα, σχεδόν ανεπαίσθητο από τον ασθενή.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές τον επόμενο χρόνο για να δοκιμάσουν αυτή την τεχνολογία στους ανθρώπους.

iatropedia.gr

Tags
Back to top button