Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Γιγαντιαία ταραντούλα τρώει ένα φίδι (φωτό)

Ο νόμος της φύσης είναι ξεκάθαρος και δε χωρά αμφισβήτηση. Ο μεγαλύτερος τρώει το μικρότερο. Τι γίνεται, όμως, όταν το παραπάνω διαψεύδεται; 

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό ακόμα και στην άγρια φύση.

Πιο συγκεκριμένα, η στιγμή που μία γιγαντιαία ταραντούλα τρώει ένα φίδι απαθανατίστηκε από ερευνητές και δημοσιεύτηκε σε περιοδικό περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Η ομάδα των επιστημόνων που απαθανάτισαν τη στιγμή αυτή έμειναν έκπληκτοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι, καθώς όπως υποστηρίζουν αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τέτοιο περιστατικό.

Ο Leandro Malta Borges, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής Βιολογίας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σάντα Μαρία στη Βραζιλία, δήλωσε:

 «Η θηρευτική δραστηριότητα ενός τόσο μεγάλου φιδιού σε σχέση με το μέγεθος της αράχνης ήταν εξαιρετικά περίεργο για εμάς».

Οι ερευνητές μελετούσαν τις ταραντούλες στη Serra do Cavera, μία βραχώδης περιοχή στο μακρινό νότο της Βραζιλίας, όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό.

Το πιο πιθανό, όπως αναφέρει ο Borges, είναι το άτυχο φίδι να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως  κρησφύγετο το βράχο όπου βρισκόταν η ταραντούλα, προσφέροντάς της έτσι τη δυνατότητα να έχει ένα εύκολο γεύμα.

Ο Borges επισημαίνει επίσης ότι παραμένει ασαφές αυτή τη στιγμή, αν το δηλητήριο της ταραντούλας ήταν τόσο ικανό και ισχυρό, ώστε να σκοτώσει το φίδι.

Συνήθως, αυτές οι ταραντούλες τρέφονται με άλλες πιο μικρές αράχνες και έντομα ή μικρότερα ερπετά, αμφίβια, πτηνά ή ακόμα και με θηλαστικά.

Μόλις η φονική αράχνη συνειδητοποίησε ότι το φίδι ήταν νεκρό, τότε εγκαταστάθηκε στο σημείο και άρχισε να το τρώει αμέριμνη. 

Tags
Back to top button