Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ζητούν τη διακοπή χρηματοδότησης στη Λιβυκή ακτοφυλακή από την Ε.Ε.

Σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) κατηγορεί την ακτοφυλακή της Λιβύης ότι έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης στη Μεσόγειο στις 23 Μαΐου.

Σύμφωνα με τους MSF, η λιβυκή ακτοφυλακή προσέγγισε πλεούμενα που ζητούσαν βοήθεια, εκφοβίζοντας τους επιβαίνοντες και στη συνέχεια πυροβόλησε στον αέρα απειλώντας ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση.

Όπως αναφέρει η μκο, ομάδες των MSF και του SOS Μεσόγειος είχαν ειδοποιηθεί για το σημείο όπου βρίσκονταν τα πλεούμενα. Οι ομάδες διένειμαν σωσίβια στους επιβαίνοντες προετοιμάζοντάς τους για την επιχείρηση διάσωσης. Περισσότεροι από 20 επιβαίνοντες είχαν μεταφερθεί στο Aquarius, στο σκάφος έρευνας και διάσωσης των δύο οργανώσεων. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες παρέμεναν στο πλεούμενο όσο οι ομάδες πήγαν για να παράσχουν βοήθεια σε ένα άλλο πλεούμενο όπου η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή.

Ενδιαμέσως, σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, σύμφωνα πάντα με τους MSF, προσέγγισε το πλεούμενο με προτεταμένα τα όπλα. «Δύο λίβυοι ακτοφύλακες, φορώντας στολές και οπλισμένοι, επιβιβάστηκαν σε μία από τις λαστιχένιες λέμβους. Κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα από τους επιβάτες», δήλωσε η Ανμαρί Λουφ των MSF.

«Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και αισθάνθηκε απειλή. Οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν από την επιθετική συμπεριφορά των λίβυων ακτοφυλάκων» με αποτέλεσμα να προκληθεί μαζικός πανικός που κατέληξε με περισσότερους από 60 ανθρώπους να πηδούν στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button