Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιατί το Πεκίνο βάζει φωτιά στην Ινδία αποστέλλοντας πυραύλους αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς PL-15 στην Αεροπορία του Πακιστάν

Αυτή την εβδομάδα, εμφανίστηκαν αναφορές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, συγκεκριμένα από έναν λογαριασμό γνωστό ως The STRATCOM Bureau, οι οποίες αναφέρουν ότι η Κίνα εκτέλεσε επείγουσα παράδοση πυραύλων αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς PL-15 στο Πακιστάν για τα μαχητικά αεροσκάφη JF-17.

Η παράδοση των πυραύλων πραγματοποιήθηκε σε απάντηση στην κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, υπογραμμίζοντας τον αυξανόμενο ρόλο της Κίνας ως στρατηγικού συμμάχου του Ισλαμαμπάντ.

Ενώ οι ισχυρισμοί παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι από επίσημες πηγές, υποδεικνύουν ένα ευρύτερο μοτίβο της ικανότητας του Πεκίνου να ενισχύσει τους εταίρους του, με κρίσιμους στρατιωτικούς πόρους σε κρίσιμες περιόδους.

Αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την περιφερειακή δυναμική και να προκαλέσει τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Η ανάρτηση του STRATCOM Bureau στο X, η οποία περιελάμβανε μια φωτογραφία που φέρεται να έδειχνε ένα πακιστανικό JF-17 οπλισμένο με τον πύραυλο PL-15, περιέγραψε την παράδοση ως μια ταχεία αντίδραση στην αυξημένη περιφερειακή σύγκρουση.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι πύραυλοι προήλθαν από τα εσωτερικά αποθέματα της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, αντί για την εξαγωγική έκδοση του πυραύλου PL-15E, υποδηλώνοντας μια μεταφορά όπλων υψηλής ικανότητας που συνήθως προορίζονται για τις ίδιες τις δυνάμεις της Κίνας.

Η ανάρτηση επαίνεσε την Κίνα ως σύμμαχο «χρυσού προτύπου», τονίζοντας την ταχύτητα και το στρατηγικό βάρος της κίνησης.

Ενώ τέτοιοι ισχυρισμοί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν προσεκτικό έλεγχο, ευθυγραμμίζονται πλήρως με την ευρύτερη στρατηγική της Κίνας να αξιοποιήσει το στρατιωτικοβιομηχανικό της σύμπλεγμα για να υποστηρίξει συμμάχους όπως το Πακιστάν, ιδιαίτερα σε στιγμές κρίσης.

Η ικανότητα της Κίνας να παραδίδει προηγμένα όπλα με τόσο φαινομενική ταχύτητα αντανακλά ένα εξελιγμένο υλικοτεχνικό και βιομηχανικό πλαίσιο που λίγα έθνη μπορούν να φτάσουν.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εξαγωγές όπλων, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και χρονοδιαγράμματα παραγωγής, αυτή η αναφερόμενη παράδοση υποδηλώνει έναν προϋπάρχοντα συντονισμό μεταξύ Πεκίνου και Ισλαμαμπάντ, επιτρέποντας σχεδόν άμεση υποστήριξη.

Η αμυντική βιομηχανία του Πεκίνου, ενισχυμένη από κρατικά υποστηριζόμενα συγκροτήματα όπως η Aviation Industry Corporation of China, έχει αυξήσει την παραγωγή και έχει βελτιστοποιήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, επιτρέποντάς της να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμμάχων με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα.

Αυτή η δυνατότητα καθιστά την Κίνα έναν σοβαρό παράγοντα στη δυναμική των παγκόσμιων όπλων, αμφισβητώντας την κυριαρχία παραδοσιακών προμηθευτών όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Ο πύραυλος PL-15 στην καρδιά αυτής της αναφερόμενης παράδοσης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης αερομαχίας, σχεδιασμένος για να εμπλέκεται σε στόχους σε ακραίες αποστάσεις.

Αναπτυγμένος από την Ακαδημία Αερομεταφερόμενων Πυραύλων της Κίνας με έδρα το Λουογιάνγκ της Κίνας, ο PL-15 είναι ένας ενεργός πύραυλος καθοδηγούμενος από ραντάρ με εκτιμώμενο βεληνεκές 120 έως 190 μίλια, που τροφοδοτείται από έναν πυραυλοκινητήρα στερεού προωθητικού διπλού παλμού.

Η κίνηση της Κίνας επίσης αποδεικνύει τον τουρκικό νταλκά για τα Eurofighter Typhoon και τους πυραύλους METEOR που θέλουν απεγνωσμένα στην Άγκυρα.

«Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στη χώρα μας γίνονται με το Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια συνομιλία με τη Γερμανία”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Οι πύραυλοι αέρος-αέρος μακρού πλήγματος παίζουν τρομερό ρόλο σε μια στρατιωτική αναμέτρηση, στην οποία τις πρώτες ώρες έχουμε αντιπαράθεση μαχητικών αεροσκαφών των δύο πλευρών, για την απόκτηση της αποκαλούμενης εναέριας επικράτησης στο πεδίο της μάχης, η οποία θα παίξει στην συνέχεια καταλυτικό ρόλο στις χερσαίες και ναυτικές επιχειρήσεις.  

Tags
Back to top button