Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιατί στο Τελ Αβίβ βάζουν ειδικά φώτα νυκτός στις διαβάσεις; (φωτό)

Το Τελ Αβίβ πρωτοπορεί και κάνει ένα βήμα μπροστά για την προστασία των ...σύγχρονων «ζόμπι» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Ο λόγος για τους πεζούς που είναι εθισμένοι στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν αφήνουν από τα χέρια τους και κυρίως από τα μάτια τους ούτε την ώρα που διασχίζουν το δρόμο.

Ο Δήμος έχει εγκαταστήσει ειδικό φωτισμό LED σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση για να προειδοποιήσει τους αφηρημένους πεζούς που κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους πότε πρέπει να σταματήσουν.

Ο Tomer Dror, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας στο δήμο Tel Aviv-Yafo, δήλωσε ότι τα «αυτά τα ειδικά φώτα LED αποσκοπούν να ελαχιστοποιήσουν τα ατυχήματα μεταξύ οχημάτων και απρόσεκτων πεζών. Αφού δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να πάρουν τα μάτια τους από την οθόνη του κινητού τους, βρήκαμε αυτόν τον τρόπο να τους τραβήξουμε την προσοχή στο δρόμο»!

Προς το παρόν, το πιλοτικό πρόγραμμα περιορίζεται σε μία μόνο κεντρική διασταύρωση στο Τελ Αβίβ, αλλά ο δήμος λέει ότι θα επεκτείνει τον φωτισμό εάν αυτός αποδειχθεί αποτελεσματικός. Παρόμοια συστήματα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και τις Κάτω Χώρες.

Tags
Back to top button