Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιατί οι μαχητές της Χεζμπολάχ έγιναν “Ουκρανοί” στον Ν.Λίβανο προκαλώντας σοβαρές απώλειες σε επίλεκτους Ισραηλινούς κομάντο

Πολλοί άσκησαν και ασκούν έντονη κριτική για την αργή ρωσική προέλαση στην Ουκρανία όλο αυτό το διάστημα, μιας και πρόκειται για στρατιωτικές δυνάμεις μιας μεγάλης χώρας έναντι θεωρητικά μιας μικρής όπως η Ουκρανία.

Οι χερσαίες επιχειρήσεις στην Ουκρανία όμως,  είναι η βάση όλων αυτών που θα δούμε από εδώ και στο εξής, και το πιο τρανό παράδειγμα είναι η χθεσινή επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο, κατά της Χεζμπολάχ και η ενέδρα στην

Βλέπουμε ήδη τους ισραηλινούς που υποτίθεται διαθέτουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, και δεν μπορούν να καταβάλουν καθόλου εύκολα τους θεωρητικά πιο αδύναμους μαχητές της Χεζμπολάχ, προχωρώντας 350 μέτρα έως 2 χλμ εντός του λιβανικού εδάφους, με απώλειες επίλεκτων μαχητών τους που έπεσαν ενέδρα των τρομοκρατών της οργάνωσης αυτής.

Στο χείλος γενικευμένου πολέμου η Μέση Ανατολή! Το Ισραήλ ετοιμάζει "οδυνηρό" πλήγμα στο Ιράν

Αμέσως το Ισραήλ, όπως έκανε και η Ρωσία πριν από μεγάλο διάστημα, έκαναν χρήση της Πολεμικής Αεροπορίας, βομβαρδίζοντας τους μαχητές της Χεζμπολάχ, οι οποίοι έχουν φτιάξει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τούνελ στον Νότιο Λίβανο.

Η ενέδρα της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς κομάντο

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ έστησαν ενέδρα και παρέσυραν τους Ισραηλινούς σε ένα κτίριο στα περίχωρα ενός χωριού στον ανατολικό τομέα του νότιου Λιβάνου, κάτω από πυκνή ομίχλη.

Στις 4:00 π.μ., η επίλεκτη ισραηλινή δύναμη της μονάδας Egoz εισήλθε στο κτίριο και οι μαχητές της Χεζμπολάχ εξόντωσαν αρκετούς από αυτούς.

Ριζοσπαστική λύση για την αποσυμφόρηση των δρόμων! Μπλόκο σε όσους οδηγούν μόνοι τους στο αυτοκίνητο

Στη συνέχεια, δεκάδες μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης  άρχισαν να περικυκλώνουν το κτίριο από όλες τις κατευθύνσεις, πυροβολώντας και ρίχνοντας με φορητά αντιαρματικά και όλμους κατά των ισραηλινών δυνάμεων που έφτασαν για να εκκενώσουν τους τραυματισμένους στρατιώτες, προκαλώντας νέους τραυματίες και νεκρούς.

Πρόκειται για ισραηλινούς  στρατιώτες από τη Μονάδα 669, η οποία είναι υπεύθυνη για την εκκένωση στρατιωτών μέσω ελικοπτέρων, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκκένωσης.

Μόνο αυτή η ενέδρα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 6 Ισραηλινών στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 30.

Όλα αυτό αποδεικνύουν ότι παρόλο που το Ισραήλ έστειλε ως αιχμή της χερσαίας επίθεσης, επίλεκτους και εμπειρότατους καταδρομείς, αυτοί έπεσαν σε παγίδα, αφού το έδαφος γενικά ( ένας από τους κύριους παράγοντες ενός πολέμου) είχε προσαρμοστεί στις ανάγκες των αμυνομένων και όχι των επιτιθέμενων, και στην προκειμένη περίπτωση των τρομοκρατών της λιβανέζικης οργάνωσης με πολεμική εμπειρία στην Συρία.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει ότι την περασμένη ημέρα, περίπου 60 στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 στόχοι χτυπήθηκαν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, εν μέσω χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο.

Το θέμα όμως είναι ποιο θα είναι βαρύ τίμημα του Ισραήλ σε αυτήν την επιχείρηση δεδομένου του μικρού αριθμού των Ισραηλινών.

Η ρωσική μέθοδο εκκαθάρισης στην Ουκρανία που στοίχισε χιλιάδες νεκρούς μέχρι να υλοποιηθεί

Σύμφωνα με στρατιωτικούς και ειδικούς αμυντικούς αναλυτές, έχει παρατηρηθεί στην Ουκρανία, ότι οι Ρώσοι τείνουν να χρησιμοποιούν συντάγματα και ταξιαρχίες σχεδόν εναλλακτικά όταν μιλούν για μονάδες που είναι υπεύθυνες για τους τομείς που εμπλέκονται σε μάχες.

Οι Ρώσοι εναλλάσσουν συνεχώς μονάδες δεδομένης της ποσότητας της ασκούμενης μεθόδου Μασκίροβκα, για να αποκρύψουν την μέθοδο τους αλλά και την ισχύ των δυνάμεων τους, προκαλώντας σύγχυση στους Ουκρανούς.

Μάχες σώμα με σώμα στο Λίβανο! Πρώτη φορά οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν τον εθνικό στρατό της χώρας και όχι τη Χεζμπολάχ

Οι Ρώσοι έχουν υιοθετήσει έναν σχηματισμό συντάγματος ως βασικό στοιχείο των επιθετικών μεθόδων τους, τα οποία δρουν ανεξάρτητα πολλές φορές.

Αντίθετα, χρησιμοποιούν «καθαρά» μονάδες ελιγμών, μόνο σε ότι αφορά μονάδες υψηλότερων κλιμακίων (ταξιαρχίες και Μεραρχίες), με συνδυασμούς άλλων μονάδων όπλων.

Τα ρωσικά στρατιωτικά τμήματα RMG

Πρόκειται για μονάδες Regimental Maneuver Groups ή RMG. Πώς μοιάζει λοιπόν ένα RMG στην πράξη;

“Έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες για αυτό, γιατί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον ρωσικό στρατό σε δράση και να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Είναι επίσης πολύ προφανές ότι στην πραγματικότητα οι Ρώσοι, δεν έχουν απομακρυνθεί πολύ από το παλιό σοβιετικό μοντέλο οργάνωσης.

Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου, οι Ρώσοι εμφανίζονται γενικά στη μάχη με τις ακόλουθες δυνάμεις: - άρματα μάχης- Μηχανοποιημένο πεζικό (με ΤΟΜΑ APC/IFV, που κυμαίνεται με  αναλογία 1:1 μονάδα πεζικού και Επιλαρχία αρμάτων, και κυμαίνεται έως 3 μονάδες μηχανοποιημένου πεζικού προς 1 Επιλαρχία έχουμε τα εξής:

Πολύ σπάνια έχουμε δει μονάδες τεθωρακισμένων με αντίστροφη αναλογία)- Ελαφρύ πεζικό (τοποθετημένο σε ΤΟΜΠ  αρκετά πολυάριθμο ώστε να είναι αρκετά αισθητό εκτός από τα βαριά στρατεύματα).

Αυτές τις μονάδες συνοδεύει πάντα πυροβολικό εφόδου (TOS/πυροβόλα επίθεσης/όλμοι -Αντιαρματικά συστήματα (drone/βλήματα) - Μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης.

Η εικόνα των ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό θέατρο:

1 Επιλαρχία αρμάτων μάχης - 1-3 μηχανοποιημένα τάγματα πεζικού - 1-2 ελαφρά τάγματα πεζικού - 1x Ομάδα Πυροβολικού Ελιγμών (MAG) που περιέχει τις ομάδες πυροβολικού μικρής εμβέλειας, αντιαρματικών και drone, - Ομάδα υποστήριξης μάχης με υλικοτεχνική και ιατρική υποστήριξη «πρώτης γραμμής».

Αυτό είναι λογικό για το ουκρανικό πεδίο μάχης. Ακόμη και σε ένα περιβάλλον τόσο επίπεδο και ανοιχτό όπως η Ουκρανία, υπάρχουν μεγάλες αστικές και δασικές περιοχές που είναι ιδανικές για ελαφρές επιχειρήσεις πεζικού, οι οποίες επηρεάζουν ανοιχτές περιοχές κατάλληλες για βαρύ οπλισμό.

Επιπλέον, χάρη στην πανταχού παρούσα παρατήρηση με drone, τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα απλά δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, επειδή τραβούν αμέσως (συχνά αρκετά αποτελεσματικά) τα εχθρικά πυρά, αλλά μόνο όταν απαιτείται από την συνθήκη της μάχης.

Ομολογουμένως, οι Ρώσοι δεν χρειάζονται περισσότερα άρματα μάχης, αλλά χρειάζονται περισσότερο επίλεκτο πεζικό και η  οργάνωση τύπου RMG το αντικατοπτρίζει αυτό, όντας δημιουργώντας μονάδες «ελαφρύ πεζικού».

Θα σημειώσω περαιτέρω ότι θα περίμενα από ένα ρωσικό ελαφρύ τάγμα πεζικού να τοποθετήσει έως και διπλάσιο αριθμό αποβιβασμένων πεζικάριων από μια παρόμοια μηχανοποιημένη μονάδα.

Η μελέτη περίπτωσης για αυτήν την οργάνωση έγινε κατά την παλαιότερη ρωσική επίθεση στο Urozhaine, όπου ανέπτυξαν ως  αιχμή του δόρατος μία Επιλαρχία και μηχανοποιημένα στρατεύματα, με ομάδες ελαφρού πεζικού να παρακολουθούν την προέλαση, υποστηριζόμενη από πυροβολικό και drones”, αναφέρει ειδικός αποδεικνύοντας ότι πολλά από αυτά που γνωρίζαμε έχουν αλλάξει.

Tags
Back to top button