Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιατί ο Πούτιν κάνει πίσω στην Συρία έναντι του Ισραήλ; Αποσύρθηκε ρωσική μονάδα από τα υψώματα Τελ Χαρά

Μια απροσδόκητη εξέλιξη είχαμε χθες βράδυ όταν ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από στρατηγική θέση στην νότια Συρία.

“Ο ρωσικός στρατός απέσυρε απροσδόκητα τις δυνάμεις του από μια από τις βασικές θέσεις στη νότια Συρία - τα υψώματα Tel Hara στην επαρχία Daraa, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους αυτής της απόφασης”.

Αυτό ανέφεραν συριακά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο αυτού του ελιγμού, οι ρωσικές δυνάμεις αφαίρεσαν επίσης τον εξοπλισμό τους και κατέβασαν τη ρωσική σημαία από το σημείο, αφήνοντας τον συριακό στρατό να έχει τον έλεγχο της θέσης, σύμφωνα με το StepNews.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω πρόσφατης ισραηλινής στρατιωτικής δραστηριότητας στα Υψίπεδα του Γκολάν, που συνορεύει με τη συριακή επαρχία Κουνέιτρα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, στις περιοχές αυτές υπάρχει σημαντική συγκέντρωση ισραηλινών αρμάτων μάχης και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daraa24, το ρωσικό σημείο στα υψώματα της Τελ Χαρά έχει εκκενωθεί πλήρως, αν και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν κοντά στο χωριό Ζουμρέιν.

Το Τελ Χαρά, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ελέγχου στη Συρία, είναι μια στρατηγικής σημασίας θέση λόγω της υψηλής θέσης του, η οποία επιτρέπει την επιτήρηση των νότιων συνόρων της χώρας κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Πηγές σημειώνουν επίσης ότι υπάρχει ιρανική στρατιωτική παρουσία στη βάση και πολλοί από τους υπαλλήλους πρέπει να μιλούν εβραϊκά.

Τότε η Μόσχα δεν είχε βγάλει σχεδόν καμία ανακοίνωση, ενώ δεν απάντησε στο Ισραήλ για την επίθεση.

Εκατοντάδες Σύροι μαχητές κατευθύνονται προς την Ουκρανία

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, ανακοίνωσε τη μεταφορά μαχητών από τη Μέση Ανατολή στο πεδίο μάχης στο πλευρό της Ουκρανίας, ως μια επιχείρηση που οργανώθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική στρατιωτική βάση «At-Tanf», που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ, έχει γίνει βασικό κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών, μεταξύ των οποίων είναι κυρίως μετανάστες από τις ρωσικές δημοκρατίες του Βόρειου Καυκάσου, του Νοτίου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.

Αναφέρεται ότι περίπου 500 μαχητές που συνδέονται με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες μπορούν να βρίσκονται κάθε φορά στη βάση Al-Tanf.

Στην περίπτωση αυτή, δίνεται προτεραιότητα στην εκπαίδευση όσων έχουν εμπειρία συμμετοχής σε εχθροπραξίες ή επιχειρήσεις σαμποτάζ.

Ο Ναρίνσκιν διευκρίνισε ότι μιλάμε για επανεκπαίδευση μελών του ISIS «Ισλαμικό Κράτος», και άλλων τζιχαντιστών που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών κατά του ρωσικού στρατού στη Συρία.

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, (SVR), οι τρομοκράτες μαχητές εκπαιδεύονται όχι μόνο σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς, αλλά και σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χειριστές UAV εκπαιδεύονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ στην Συρία με την ενεργό συνδρομή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Tags
Back to top button