Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Γιάννης Σταματόπουλος: Ποιος ήταν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που έβαλε τέλος στη ζωή του

Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού, ο Γιάννης Σταματόπουλοις δε βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ο α' αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Αθήνα. Ο Σταματόπουλος ήταν μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ανείπωτη θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου

Ανακοίνωση για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου, εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. «O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου που εκπροσωπούσε τον ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Ο αγαπητός σε όλους Γιάννης Σταματόπουλος με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκπλήρωνε στο ακέραιο τα καθήκοντα του και η συνεισφορά του στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ανεκτίμητη».

Το βιογραφικό του Γιάννη Σταματόπουλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη σχολή χημικών μηχανικών του Ε.Μ.Π., ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το μπάσκετ. Το 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών, όπου από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών - Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Την περίοδο 1987 - 1989 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Επέστρεψε στο συμβούλιο το 1997 όπου κατείχε τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου. Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου ήταν έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, αλλά και της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού. Παράλληλα, βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ (2013-2016). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και της Αθήνας ήταν αρχηγός της ομάδας στίβου, ενώ το 1997 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην χώρα μας μετείχε στην Αγωνόδικο Επιτροπή. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά. Εργαζόταν ως χημικός μηχανικός στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών.

ΝΔ: Ο Σταματόπουλος υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης του αθλητισμού

Τα θερμά της συλληπτήρια εξέφρασε η αξιωματική αντιπολίτευση για τον θάνατο του Γιάννη Σταματόπουλου.

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ που υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος της αθλητικής κοινότητας και ειδικότερα της οικογένειας του ελληνικού στίβου.

Ο Γιάννης Σταματόπουλος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα και ένας ακούραστος εργάτης του αθλητισμού.

Θα τον θυμόμαστε για την αφοσίωσή του στις αθλητικές αξίες, τις οποίες υπηρέτησε με σεμνότητα και ακεραιότητα σε όλη του τη διαδρομή.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Tags
Back to top button