Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Για τον κίνδυνο τσουνάμι προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης (Βίντεο)

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος δημουργία τσουνάμι στις ελληνικές ακτές σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητής Άκης Τσελέντης.


Ένα τσουνάμι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πανικό στους κατοίκους της Κω ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό που έχει μετρηθεί από 6,4 έως 6.7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητής Άκης Τσελέντης το τσουνάμι ήταν ύψους 60 εκατοστών.

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι είναι από τις λίγες φορές στην Ελλάδα που έχουμε δημιουργίες τσουνάμι, το οποίο έγινε γιατί είχαμε μια μεγάλη πτώση του βυθού και προκάλεσε αυτόν τον κυματισμό. Είχαμε μια ύψωση της θαλάσσης 60 εκατοστών στην Κω. Ο κίνδυνος του τσουνάμι είναι πολύ υπαρκτός στην Ελλάδα» επεσήμανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω στις 1:31 τα ξημερώματα και ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της διέγερσης της ευρύτερης περιοχής, θα έχουμε πολλούς μετασεισμούς τις επόμενες εβδομάδες» συμπλήρωσε ο κ. Τσελέντης.


Παράλληλα ο κ. Τσελέντης επεσήμανε όλα όσα θα πρέπει να πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι αναφορικά με τον κίνδυνο δημιουργίας τσουνάμι, τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα αυξημένο.

Tags
Back to top button