Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανός ευρωβουλευτής προτείνει να «εξευρωπαϊστεί η συνοριακή προστασία»

Ο Μίχαελ Γκάλερ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Βουλγαρία, που ανέλαβε προ ημερών την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μπορεί να συμβάλει θετικά στο πεδίο του προσφυγικού.Η εξεύρεση τρόπων αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος αποτελεί μία από τις κορυφαίες προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει το 2018 η ΕΕ. Οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη μπορεί σήμερα να μην θυμίζουν σε τίποτα εκείνες που καταγράφηκαν στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης το 2015 και το 2016, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει κατά γενική ομολογία άλυτο. Οι φόρμουλες που προτείνονται για την επίλυσή του πάντως διαφέρουν σημαντικά, με το προσφυγικό να αναδεικνύεται σε πεδίο σκληρών αντιπαραθέσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Σύμφωνα με τον γερμανό χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Μίχαελ Γκάλερ, «κλειδί» για τη διαχείριση του ζητήματος είναι να «εξευρωπαϊστεί η συνοριακή προστασία». Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ένα κεφαλαιώδες ζήτημα για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι θα πρέπει να εξευρωπαΐσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων (…) συμφωνώντας αρχικά σε διακρατικό επίπεδο να πληρώνονται από την Ευρώπη οι εθνικοί μας συνοριοφύλακες και να επιστρατεύονται στα εξωτερικά σύνορα. Εν συνεχεία, βήμα προς βήμα, αυτό να καταστεί ευρωπαϊκή αρμοδιότητα στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας», επισημαίνει ο Μίχαελ Γκάλερ.Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι εάν η Ευρώπη δεν δράσει συλλογικά στο πεδίο της προστασίας των εξωτερικών συνόρων και εάν αγνοήσει το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αφρική, οι προσφυγικές ροές μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω.

Αρχή με θέματα όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων

Ο Μίχαελ Γκάλερ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Βουλγαρία, που ανέλαβε προ ημερών την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μπορεί να συμβάλει θετικά στο πεδίο του προσφυγικού. «Η Βουλγαρία βρίσκεται και η ίδια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και είναι πολύ δραστήρια -παρότι δεν είναι μέλος του Σένγκεν- βελτιώνοντας τις υποδομές των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, καθιστώντας τα έτσι ασφαλή για όλους εμάς. Ως εκ τούτου η Βουλγαρία είναι ένας εταίρος που πραγματικά παράγει έργο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε».

Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής αναγνώρισε μεν το σημερινό αδιέξοδο στις συζητήσεις για εξεύρεση κοινού ευρωπαϊκού τόπου στο προσφυγικό, ωστόσο εκτίμησε ότι υπάρχει τρόπος να αρθούν οι κατηγορηματικές διαφωνίες, κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. «Θεωρώ ότι αν επιληφθούμε από κοινού των υπόλοιπων ζητημάτων, δηλαδή αν μεριμνήσουμε για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, όπου συμφωνούν όλοι, και για τη βοήθεια προς την Αφρική, όπου επίσης συμφωνούν όλοι, και αποκλιμακωθούν μεσοπρόθεσμα οι πιέσεις, τότε θα υπάρξουν άλλες συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους εταίρους, οι οποίες θα αφορούν την προθυμία τους να υποδεχθούν ενδεχομένως και αυτοί πρόσφυγες».

Πηγή: Deutsche Welle

Tags
Back to top button