Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: «Θρίαμβος» του απερχόμενου υπουργού Β.Σόιμπλε - Πρώτος στην προτιμήση του λαού

Το 75% των Γερμανών εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση «Τζαμάικα», με τη συνεργασία της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων, ενώ το 21% προβλέπει αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Δημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, τον συγκεκριμένο συνασπισμό θεωρεί «καλό» ή «πολύ καλό» το 57% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ ενός «μεγάλου» συνασπισμού, μεταξύ CDU/CSU και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εκφράζεται το 33%.

Σε ό,τι αφορά τον συμβιβασμό που επετεύχθη στο εσωτερικό της Χριστιανικής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το 56% τον εγκρίνει, ενώ αρνητική άποψη έχει το 41%.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει πάντως ο δημοφιλέστερος πολιτικός στην Γερμανία, με αποδοχή από το 69% και τις θετικές αξιολογήσεις να αυξάνονται κατά 7%, μετά την γνωστοποίηση των σχεδίων που τον θέλουν να αναλαμβάνει την προεδρία του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ με 62% και απώλεια μιας μονάδας, ενώ μεγάλοι «χαμένοι» στη μάχη της δημοτικότητας είναι ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς με 33% και απώλεια 13 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με 57% και απώλεια 11 μονάδων.

Tags
Back to top button