Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Σάλος με σχολείο όπου 15χρονοι πίνουν μπύρα για τις ανάγκες... μαθήματος!

Σχολείο της Γερμανίας επιτρέπει σε 15χρονους μαθητές να καταναλώνουν αλκοόλ υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους στα πλαίσια μαθήματος για την πρόληψη του εθισμού στο ποτό.

Στους γονείς 90 μαθητών στο Τέμπλιν, μίας μικρής πόλης του Βραδεμβούργου, εστάλησαν ήδη υπεύθυνες δηλώσεις με την διεύθυνση του σχολείου να τους ζητά να συναινέσουν στη συμμετοχή των παιδιών τους στην κατανάλωση αλκοόλ υπό την επιτήρηση των καθηγητών τους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου καλούνται να λάβουν μέρος σε μάθημα για την πρόληψη στον εθισμό του αλκοόλ! Οι έφηβοι μπορούν να καταναλώσουν μέχρι 0,8 λίτρα κρασιού (ή 1,3 λίτρα μπίρας), υπό την εποπτεία των καθηγητών τους.

Το μάθημα, υπό τον τίτλο: «Καλύτερα έξυπνοι παρά μεθυσμένοι» βοηθά στην πρόληψη του εθισμού στο αλκοόλ, όπως επισημαίνουν οι αρχές της τοπικής κυβέρνησης του Βραδεμβούργου που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Οι γονείς όμως είναι αντίθετοι με το αμφιλεγόμενο μάθημα. 

«Είναι ποτέ δυνατόν;» διερωτάται η μητέρα Claudia G. σε συνέντευξή της στην τοπική εφημερίδα του Βραδεμβούργου «Nordkurier». 

«Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας για τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία τους το οινόπνευμα και τα ναρκωτικά. Τώρα όμως τους προσφέρεται αλκοόλ από τους ίδιους τους καθηγητές τους!» προσθέτει .

«Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα» επισημαίνει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού Ταμείου Υγείας «DAK», Ρίντιγκερ Σαρφ.

Tags
Back to top button