Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Πέφτει θεαματικά σε δημοτικότητα ο κυβερνητικός συνασπισμός - Στο 15% τοAfD!

Οι συνέπειες της ενδοκυβερνητικής κρίσης των τελευταίων εβδομάδων αποτυπώνονται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να συγκεντρώνουν μόλις 45%, πάνω από οκτώ μονάδες λιγότερο από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών (53,4%).

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και περιορίζεται στο 28%, το χαμηλότερο ποσοστό της από τον Νοέμβριο του 2006, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) καταγράφει απώλεια μίας μονάδας και βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 17%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 16%, όπως και πριν από δύο εβδομάδες και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία φαίνεται να επωφελείται από την κρίση των κυβερνητικών κομμάτων, κερδίζοντας δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση και φθάνοντας στο 15%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9% και η Αριστερά παραμένει στο 10%.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η 'Αγγελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 44% της προτίμησης, ενώ την αρχηγό του SPD Αντρέα Νάλες προτιμά μόλις το 13%. Σε ό,τι αφορά την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας, μόνο το 19% απαντά θετικά για τα CDU/CSU, ενώ ακόμη λιγότεροι (5%) εμπιστεύονται το SPD. Το 61% δηλώνει ότι δεν περιμένει από κανένα κόμμα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα.

 

Tags
Back to top button