Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Γερμανία: «Παγώνει» τις εξαγορές επιχειρήσεων από την Κίνα - Φοβάται την διάχυση γερμανικής τεχνογνωσίας

Η Γερμανία ενέκρινε τους κανόνες που καθιστούν ευκολότερη την παρεμπόδιση της πώλησης στρατηγικά σημαντικών εταιριών σε επενδυτές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των ανησυχιών ότι με αυτόν τον τρόπο η Κίνα μπορεί να αποκτήσει γερμανική τεχνογνωσία.

Οι νέες ρυθμίσεις, που έρχονται εν μέσω φόβων ότι η αύξηση του προστατευτισμού πλήττει το παγκόσμιο εμπόριο, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να παρεμποδίζει εξαγορές εάν υπάρχει ο κίνδυνος να διοχετευθεί στο εξωτερικό σημαντική τεχνογνωσία. Οι κανόνες αυτοί δεν χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση.

«Παραμένουμε μια από τις πιο ανοικτές οικονομίες στον κόσμο, αλλά επίσης χρειαζόμαστε να λάβουμε υπόψη τις προϋποθέσεις θεμιτού ανταγωνισμού», δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωση η υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

«Το χρωστάμε αυτό στις εταιρίες μας. Συχνά ανταγωνίζονται με χώρες, των οποίων οι οικονομίες δεν είναι τόσο ανοικτές όσο η δική μας», πρόσθεσε.

Η εξαγορά της γερμανικής εταιρίας ρομποτικής Kuka από την κινεζική Midea πέρυσι τροφοδότησε ανησυχίες ότι η Κίνα κερδίζει πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες ενώ προστατεύει τις δικές της επιχειρήσεις από ξένες εξαγορές.

Οι νέοι κανόνες καθορίζουν για πρώτη φορά τα κριτήρια για την παρεμπόδιση μιας συμφωνίας, ειδικότερα το να κινδυνεύουν κρίσιμης σημασίας υποδομές, όπως νοσοκομεία και ενεργειακά δίκτυα.

Νωρίτερα φέτος, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέσυρε την έγκριση για την εξαγορά της εταιρίας εξοπλισμού για ολοκληρωμένα κυκλώματα Aixtron από την Fujian Grand Chip Investment Fund (FGC), επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια.

Βάσει των νέων γερμανικών κανόνων, οι διαχειριστές των εταιριών υποδομών θα πρέπει να προστατεύονται καλύτερα από επενδυτές εκτός της ΕΕ, εάν χρειαστεί. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα έχει διπλάσιο χρόνο στη διάθεσή της – τέσσερις μήνες – για να εξετάσει τις συμφωνίες.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ μόλις δημοσιευθούν στην εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

 

Tags
Back to top button