Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι πήραν «φόρα» και... δεν σταματούν να προκαλούν

Αφού έθεσαν ως όρο για να μπουν στην κυβέρνηση της Μέρκελ την αποχώρηση του Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών, τώρα καλούν το κόμμα της-τους Χριστιανοδημοκράτες- να αρχίσουν να ψάχνουν για τον διάδοχό της.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, o ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων, Κριστιάν Λίντνερ, προέτρεψε το κόμμα της Μέρκελ να βρει τον αντικαταστάτη της μέσα στην επόμενη τετραετία. 

«Η πρόεδρος του CDU έχει υποστεί "αισθητή απώλεια εξουσίας" μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Βundestag», δήλωσε ο Λίντνερ στο γερμανικό περιοδικό.

«Αναμένω από το CDU να ανοίξει μια συζήτηση για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα ήταν δύσκολο να πούμε ότι η ηγέτης του CDU θα παραμείνει στην Καγκελαρία για άλλα τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε ο σταρ των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γερμανία δεν προβλέπεται να έχει αποκτήσει νέα κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ του CDU της καγκελαρίου Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πράσινων είναι πολλές.

Χωρίς να ζητεί ευθέως το υπουργείο Οικονομικών, ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, έχει καλέσει τους Συντηρητικούς να μην αναλάβουν και αυτή τη φορά το υπουργείο και την καγκελαρία. «Πρέπει να διαχωριστούν πολιτικά τα δύο», είπε. 

«Θα ήθελα το υπουργείο Οικονομικών να παραμείνει στα χέρια μας"», απάντησε μιλώντας στο περιοδικό Spiegel ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί να διατηρήσει την "κληρονομιά" του Σόιμπλε.

Ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη Δευτέρα. Ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας ετοιμάζεται να διαβεί την προσεχή Δευτέρα για τελευταία φορά το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών, προτού εκλεγεί πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, όπως ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου το κόμμα του, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU). 

Tags
Back to top button