Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Ο Σολτς απέκλεισε για άλλη μια φορά την αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς  απέκλεισε για άλλη μια φορά την περίπτωση να παραδώσει η χώρα το σύστημα «Taurus» στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, διότι θα έπρεπε Γερμανοί στρατιώτες να λάβουν μέρος στον χειρισμό του επί ουκρανικού εδάφους.

«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να παραδώσουμε ένα οπλικό σύστημα με πολύ μεγάλο βεληνεκές και να μην σκεφτούμε το πώς θα ελεγχθεί αυτό. Και αν θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο, και αυτό είναι εφικτό μόνο με την συμμετοχή γερμανών στρατιωτών, τότε για μένα δεν τίθεται καν θέμα», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του νωρίτερα σήμερα σε σχολείο κοντά στην Στουτγάρδη απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών.

Ο καγκελάριος δήλωσε ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα εγκρίνει την παράδοση των «Taurus», διότι, όπως εξήγησε, η Γερμανία δεν μπορεί, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, να έχει τον έλεγχο των πυραύλων. Με τη δήλωσή του, άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες έχουν στρατιώτες τους στην Ουκρανία, προκαλώντας, σύμφωνα με ΜΜΕ, την αντίδραση της βρετανικής και της γαλλικής κυβέρνησης.

Ερωτώμενοι σήμερα σχετικώς ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι υπάρχει συνεχής και εντατική ανταλλαγή με τους συμμάχους της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ.

«Θα ήταν καλό» αν η βρετανική δικαιοσύνη προστάτευε τον Τζούλιαν Ασάνζ, εκτίμησε ο καγκελάριος

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ακόμα ότι «θα ήταν καλό» η βρετανική δικαιοσύνη να προστατεύσει τον ιδρυτή του WiliLeaks Τζούλιαν Ασάνζ από την έκδοση στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι θα ήταν καλό αν τα βρετανικά δικαστήρια του προσφέρουν την απαραίτητη προστασία, διότι αναμένεται να διωχθεί στις ΗΠΑ, με δεδομένο ότι πρόδωσε αμερικανικά κρατικά μυστικά», επεσήμανε ο Σολτς.

Αν εκδοθεί στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης ως και 175 ετών διότι έφερε στο φως από το 2010 και μετά πάνω από 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα για τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου εξετάζει αυτή την περίοδο την ύστατη προσφυγή των δικηγόρων του Ασάνζ οι οποίοι ζήτησαν να ανατραπεί η απόφαση με την οποία δόθηκε το πράσινο φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
 

Tags
Back to top button