Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: «Είναι γεγονός ότι απόλυτη ασφάλεια στην Τουρκία δεν υπάρχει»

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζ. Γκάμπριελ στην Bild, με τις οποίες, επί της ουσία, αποτρέπει Γερμανούς πολίτες από ένα ταξίδι στην Τουρκία, πολλοί στη Γερμανία θέτουν το ερώτημα πόσο ασφαλής είναι πλέον μια επίσκεψη στην εν λόγω χώρα.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό DLF o Κρίστιαν Μπράκελ επικεφαλής του ιδρύματος Χάινριχ Μπέλ στην Κων/πολη θεωρεί πάντως περιορισμένη την πιθανότητα κράτησης ή απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία για γερμανούς τουρίστες.

«(…) Θα συνυπέγραφα μόνο εν μέρει όσα λέει ο υπουργός Εξωτερικών. Είναι γεγονός ότι απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει. Ο καθένας μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών. Πριν λίγες μέρες οι αρχές στο αεροδρόμιο της Σμύρνης σταμάτησαν ένα τουρίστα με σακίδιο και τον έστειλαν πίσω στη Γερμανία. Συνήθως όμως όταν ένας επισκέπτης δεν έχει σχέση με την πολιτική και την Τουρκία τότε είναι μάλλον απίθανο να του συμβεί κάτι παρόμοιο».

Οι χώρες του Αραβικού Κόλπου επενδύουν κυρίως στην Τουρκία

Ο επικεφαλής του πολιτικού ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, που πρόσκειται στο κόμμα των Πρασίνων, αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες γερμανικές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις οποίες γίνεται όλο και συχνότερα λόγος στη δημόσια συζήτηση στη Γερμανία.

«Όταν μιλάς με γερμανικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία διαπιστώνεις γρήγορα ότι δεν είναι τόσο εύκολο να πουν από τη μια στιγμή στην άλλη ότι αποσύρονται από την Τουρκία. Η Μερσεντές για παράδειγμα κατασκευάζει σχεδόν όλα τα λεωφορεία της στην Τουρκία.

Δεν μπορεί συνεπώς να σταματήσει την παραγωγή. Αυτό όμως που παρατηρούμε είναι ότι επιχειρήσεις, όχι μόνο γερμανικές, εξετάζουν πολύ προσεκτικά πλέον αν θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στην Τουρκία. Και το τουρκικό κράτος χρειάζεται επειγόντως νέες επενδύσεις, οι οποίες προς το παρόν προέρχονται κυρίως από αραβικές χώρες του Κόλπου και λιγότερο από την Ευρώπη. Αν εκτός αυτού ληφθεί απόφαση για το πάγωμα εισροής κεφαλαίων, για παράδειγμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τότε αυτό θα έχει επιπτώσεις σε σειρά σημαντικών κατασκευαστικών προγραμμάτων της τούρκικής κυβέρνησης».

Ο επικεφαλής του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ στην Κων/πολη είναι πεπεισμένος ότι «με την επιβολή τέτοιων οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία δεν θα επιτευχθεί κανένα σημαντικό αποτέλεσμα. Ενδέχεται ωστόσο να σημειωθεί βελτίωση σε ορισμένα μικρά πεδία».

Πηγή: DW

Tags
Back to top button