Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Γερμανία: Η Bundesbank προβλέπει νέα μείωση στο ΑΕΠ

Το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν πρόκειται να μειωθεί και πάλι λίγο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, όπως δείχνει η μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας  (Bundesbank) για το Μάρτιο του 2023.

Η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους από διάφορες κατευθύνσεις, σημειώνει η μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank).

Η εγχώρια και η εξωτερική ζήτηση για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα συνέχισε να μειώνεται. Επιπλέον, το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης συνέχισε να μειώνει την εγχώρια ζήτηση. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Bundesbank, η αβεβαιότητα για την οικονομική πολιτική όσον αφορά τη μελλοντική κατεύθυνση του μετασχηματισμού και την πολιτική για το κλίμα είναι επίσης πιθανό να είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τις συνθήκες του πλαισίου οικονομικής πολιτικής, όπως το αυξανόμενο βάρος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών, ως εμπόδιο.

Η μείωση του ποσοστού ασθενειών και ο ήπιος καιρός τον Φεβρουάριο έχουν θετική επίδραση στην οικονομία.

Ωστόσο, οι δείκτες της έρευνας, οι οποίοι παραμένουν υποτονικοί, εξακολουθούν να δίνουν ελάχιστες ενδείξεις για οικονομική ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο.

Tags
Back to top button