Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Εκτός ΕΕ θέλουν την Τουρκία - Το 61% των πολιτών τάσσεται κατά της χώρας

Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για την ένταξή της στην ΕΕ τάσσεται το 61% των Γερμανών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δημοσκόπηση «Πολιτικό Βαρόμετρο» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF, το 80% των Γερμανών ζητά να ασκηθεί περισσότερη οικονομική πίεση στην Άγκυρα ενώ μόλις το 4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Άγκυρα πρέπει να προχωρήσουν.

Μόνο το 15% εκτιμά ότι πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής. Κατά την ίδια έρευνα, το 78% θεωρεί ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ το 80% βρίσκει καλό μέτρο την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις χώρες που αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει μια μονάδα και πέφτει στο 38%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), η Αριστερά και οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί με 22%, 9% και 8% αντίστοιχα. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) χάνουν μια μονάδα και μένουν στο 9%, στο ίδιο ποσοστό με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία όμως κερδίζει μια μονάδα.

Στο υποθετικό ερώτημα για την απευθείας επιλογή καγκελάριου, η Άνγκελα Μέρκελ προηγείται με 57% έναντι 33% του Μάρτιν Σουλτς, ενώ στην κλίμακα της δημοτικότητας, προηγείται η καγκελάριος Μέρκελ και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και ο Πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ. Όσο για το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τις εκλογές, οι περισσότεροι Γερμανοί προτιμούν την συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού CDU/CSU με το SPD.

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, η Χριστιανική Ένωση χάνει μετά την προεκλογική τηλεμαχία μία μονάδα και μένει στο 37%, που αποτελεί την χειρότερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Από την άλλη πλευρά το SPD μένει σταθερό στο 23%, καθώς, όπως επισημαίνει το περιοδικό, ο Μάρτιν Σουλτς δεν κατόρθωσε να βελτιώσει τα ποσοστά του στην τηλεμαχία, όπως είχε κάνει πριν από τέσσερα χρόνια ο υποψήφιος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ.

Τρίτη δύναμη στην δημοσκόπηση αναδεικνύεται η Αριστερά με 10%, ενώ το FDP κερδίζει μια μονάδα και φτάνει το 9%. H AfD μένει σταθερή στο 9%, όπως και οι Πράσινοι στο 8%.

Με βάση και τις δύο δημοσκοπήσεις πάντως, μπορούν να σχηματιστούν είτε μεγάλος συνασπισμός είτε συνασπισμός «Τζαμάικα» -από τα χρώματα των κομμάτων CDU/CSU, FDP και Πρασίνων και της σημαίας της Τζαμάικας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Tags
Back to top button