Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Δύσκολα νέα κυβέρνηση πριν το Πάσχα

Αδύνατο θεωρείται από στελέχη του SPD το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας γερμανικής κυβέρνησης πριν το Πάσχα, αν και οι Σοσιαλδημοκράτες έδωσαν το «πράσινο φως» για συνομιλίες με τo κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Σουλτς , ο οποίος επανεξελέγη στο συνέδριο με 81,9% στο συνέδριο του κόμματος, πρόκειται να συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη προκειμένου να συζητήσουν μια ενδεχόμενη κυβερνητική συμμαχία ώστε να εξέλθει η Γερμανία από το πολιτικό αδιέξοδο.

Χθες το συνέδριο των αντιπροσώπων του SPD έδωσε τις "ευλογίες" του για την έναρξη των συνομιλιών με τους Συντηρητικούς,το αποτέλεσμα των οποίων παραμένει ωστόσο αβέβαιο. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει, εκτός της Μέρκελ και του Σουλτς, ο ηγέτης του βαυαρικού συντηρητικού κόμματος CSU, Χορστ Ζεεχόφερ.

Συνάντηση Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών

«Έχουμε τις πρώτες συζητήσεις»,διευκρίνισε η Άντρεα Νάλες,επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD,στον ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk».«Δεν είμαστε ακόμη σε διερευνητική φάση, δεν είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις», επέμεινε ωστόσο. Η Νάλες περιέγραψε τα κύρια σημεία για το SPD, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση ενός μικτού δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας–μια ιδέα που απορρίπτουν οι Συντηρητικοί. «Αλλά δεν εισέρχεσαι σε διαπραγματεύσεις με ένα μεγάλο σακίδιο στην πλάτη γεμάτο κόκκινες γραμμές», είπε.

Στο μεταναστευτικό –στο οποίο οφειλόταν η κατάρρευση των συνομιλιών ανάμεσα στους συντηρητικούς, τους Πράσινους και το φιλελεύθερο FDP – η Νάλες επισήμανε πως το SPD πρέπει να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα».

Καθυστέρηση για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας ενώ μεσολαβεί και η περίοδος των Χριστουγέννων. Οι διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης θα ξεκινήσουν πιθανότατα στις αρχές Ιανουαρίου. Οι επίσημες διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Μάρτιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2013 οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων διήρκεσαν 87 μέρες.

Η τελική κυβερνητική συμφωνία μεταξύ των εταίρων θα τεθεί και πάλι στην κρίση των μελών του SPD. Σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο η νέα γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το Πάσχα, όπως υποστηρίζουν στελέχη του SPD.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD),Μάρτιν Σουλτς,ξεκαθάρισε χθες, κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πως,στόχος είναι να αποτυπωθεί σε ενδεχόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα με τους Χριστιανοδημοκράτες-Χριστιανοκοινωνιστές το μάξιμουμ της σοσιαλδημοκρατικής ατζέντας

Tags
Back to top button