Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Αύξηση στον αριθμό των αστέγων κατά 150% μέσα σε τρια χρόνια

Αύξηση της τάξης του 150% παρουσιάζει ο αριθμός των αστέγων στην Γερμανία από το 2014, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης, η οποία διαπιστώνει ότι το 2016 ήταν άστεγοι περίπου 860.000 άνθρωποι. 

Περισσότεροι από τους μισούς ήταν πρόσφυγες, ενώ το 8% ανήλικοι ή παιδιά. Όπως εκτιμάται από την Ομοσπονδιακή Ομάδα Εργασίας για την Βοήθεια προς τους 'Αστεγους (BAG W), ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά ακόμη 40%, με τους άστεγους να φθάνουν τα 1,2 εκατομμύρια μέχρι το 2018. 
Σύμφωνα με την υπηρεσία, από τις βασικές αιτίες της κατάστασης είναι η έλλειψη φθηνής και κοινωνικής στέγης, αλλά και ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που έφθασαν στην Γερμανία από το 2015. Είναι ενδεικτικό ότι 440.000 από τους 860.000 άστεγους είναι πρόσφυγες.

«Παρά το γεγονός ότι η μετανάστευση έχει επιδεινώσει δραματικά την όλη κατάσταση, δεν είναι σε καμία περίπτωση η μοναδική αιτία για την έλλειψη στέγης. Η σημαντικότερη αιτία είναι η λανθασμένη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BAG W, Τόμας Σπρεχτ.

Στα στοιχεία της BAG W επισημαίνεται ακόμη ότι 52.000 άτομα εκτιμάται ότι ζουν στον δρόμο, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 33% μέσα σε δύο χρόνια, ενώ 130.000 άνθρωποι ζουν με τους συντρόφους ή τα παιδιά τους.

Tags
Back to top button