Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: «Άνοιγμα» στους ομοφυλόφιλους απ' την Ά. Μέρκελ ενόψει εκλογών

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αμβλύνει για πρώτη φορά τη θέση της ως προς τον γάμο των ομοφυλοφίλων δεδομένου ότι το συντηρητικό της κόμμα υφίσταται αυξανόμενη πίεση για το θέμα αυτό ενόψει των εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Η Μέρκελ, η οποία έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή της στον γάμο των γκέι, είπε ότι οι βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι με βάση τη γραμμή του κόμματος.

Η Γερμανία επιτρέπει την πολιτική ένωση ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών από το 2001, αλλά δεν τους παρέχει το δικαίωμα να τελέσουν γάμο.

"Θα ήθελα να οδηγήσω τη συζήτηση προς μια κατεύθυνση η οποία θα παραπέμπει σε ψηφοφορία κατά συνείδηση αντί της επιβολής οποιασδήποτε (θέσης)", δήλωσε η καγκελάριος στο γυναικείο περιοδικό Brigitte.

Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες καθώς και οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες έχουν θέσει ως ρόλο την νομιμοποίηση του γάμου των γκέι για τυχόν συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται πάντως για σημαντική μεταστροφή στη στάση της Μέρκελ, η οποία το 2013 είχε δηλώσει αντίθετη στους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου για "το καλό των παιδιών".

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ αντιτίθεται μέχρι στιγμής στους γάμους των γκέι προκειμένου να μην χάσει τους ακραία συντηρητικούς ψηφοφόρους του και να αποφύγει να εμπλακεί σε διένεξη με τον εταίρο του, το βαυαρικό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), το οποίο υποστηρίζει ένθερμα την ιδέα της παραδοσιακής οικογένειας.

Το CDU και το CSU πρόκειται να παρουσιάσουν το κοινό τους πρόγραμμα την Δευτέρα ενόψει των εθνικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Πολλοί πολιτικοί αντέδρασαν στα σχόλια της Μέρκελ κάνοντας έκκληση για ψηφοφορία σχετικά με τον γάμο των γκέι πριν από τις εκλογές και κατά προτίμηση αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Tags
Back to top button