Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: "Το ‘25 θα φτιάξουμε νέο κανάλι καινοτομίας"

Για τις προτεραιότητες της Πολιτείας αναφορικά με τη Δημόσια Υγεία μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 5ο Συνέδριο του ygeiamou.gr και του Πρώτου Θέματος με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος» που πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε σε πάνελ με τίτλο «Οικοσύστημα Φαρμάκου: Θωρακίζοντας την παραγωγή και την καινοτομία στην Ευρώπη και την Ελλάδα» στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος Pharma Innovation Forum.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν στη φαρμακευτική δαπάνη 370 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα φέτος να ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ. Έχω αναλάβει μία ευθύνη να κάνουμε συγκεκριμένες αποστολές μεταξύ άλλων να ελέγξουμε και την φαρμακευτική δαπάνη. Ναι μεν έγιναν μειώσεις τιμών αλλά έχεις πολλά καινούργια φάρμακα και έναν πληθυσμό που γηράσκει και άρα έχει ανάγκη για νέες δαπάνες φαρμάκων.

Μιλώντας για το φάρμακο στην Ελλάδα ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως «πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα πρόσβασης των σθενών στα καινοτόμα φάρμακα» συμπληρώνοντας πως το 2025 «θα φτιάξουμε ένα διαφορετικό κανάλι καινοτομίας στον προϋπολογισμό μας, ειδικά για τα φάρμακα, ώστε να βελτιώσουμε την ταχύτητα πρόσβασης σε καινούργια φάρμακα».

Ο ψηφιακός φάκελος υγείας, είπε ο κ. Γεωργιάδης θα μας επιτρέψει να έχουμε δεδομένα ανώνυμα, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν. «Αυτό που δεν ξέρω πόσο έτοιμη είναι η ιατρική κοινότητα» συμπλήρωσε και ανέφερε ένα παράδειγμα νοσοκομείου στο Ισραήλ όπου ο μέσος όρος αναμονής στη διαλογή είναι κάτω από μισή ώρα, αφού το τριάζ το κάνουν τα μηχανήματα και όχι οι γιατροί. «Είναι η ιατρική κοινότητα έτοιμη να εφαρμόσουμε τα οφέλη της τεχνολογίας για να κάνουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες καλύτερες; Δεν είμαι σίγουρος ότι η ιατρική κοινότητα θα τα υποστηρίξει. Μακάρι να πέφτω έξω. Αν είμαι λάθος, πάμε να τις κάνουμε», είπε.

Tags
Back to top button