Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Μέσα από την πανδημία υπήρξαν και οφέλη για την Ελλάδα

«Τελικά μέσα από την υγειονομική κρίση θα υπάρξουν και κάποια οφέλη» είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, καλεσμένος στην online ημερίδα του CNN Greece με τίτλο «Βιώσιμο σύστημα και ψηφιακός μετασχηματισμός με οδηγό της εξέλιξη της πανδημίας».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα «οφέλη» που προκύπτουν από την πρωτόγνωρη πανδημία που ζούμε, αλλά και στο άλμα που έκανε -υποχρεωτικά- και η χώρα μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όλοι γνωρίζαμε τι έπρεπε να γίνει και στον τομέα της υγείας και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, αλλά τώρα μετά τους εννέα μήνες της υγειονομικής κρίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που πρέπει να γίνει μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό μένει πιστεύω ως εικόνα. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει σε αυτό. Έχει αρχίσει και ωριμάζει η αίσθηση σε όλους και στην κοινωνία και στους επαγγελματίες ότι η χώρα μπορεί πραγματικά, όχι απλά να ακολουθήσει τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών σε ένα επίπεδο ψηφιακών υπηρεσιών συνολικά, αλλά μπορεί να αποκτήσει καινοτόμα, δική της πορεία, όπως είδαμε ότι έγινε με το sms για τις μετακινήσεις και γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε πολλά ζητήματα», ανέφερε.

«Αυτό που πραγματικά λειτουργήσαμε στον τομέα της υγείας τους προηγούμενους μήνες είναι η άυλη συνταγογράφηση, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ εξήγησε πως το αισιόδοξο είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες «αγκάλιασαν» από την αρχή τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς που συνδέονται άμεσα με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο φάκελος του ασθενούς είναι ένας από τους «μελλοντικούς σχεδιασμούς» της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά.

«Για τον φάκελο του ασθενούς υπάρχει ήδη προγραμματισμός και υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που έχουμε δεσμεύσει για να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του άμεσα εντός του 2021, όσοι ασχολούνται με τον τομέα της υγείας κατανοούν πόσο σημαντικό βήμα είναι», υπογράμμισε και εν συνεχεία είπε πως σύμφωνα με την άποψη του η στόχευση του εγχειρήματος θα πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα. «Το πρώτο είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας όπου αυτό είναι εφικτό, που συνεπάγεται με μη άσκοπες μετακινήσεις ασθενών. Το δεύτερο είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας για νέες εφαρμογές, που εφαρμόζονται σε χώρες ήδη πολλά χρόνια, όπως η τηλειατρική».

 

Tags
Back to top button