Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γέφυρα Βαλτιμόρης: 102 εκατ. δολάρια θα πληρώσουν οι πλοιοκτήτες για την απομάκρυνση των συντριμιμιών και του φορτηγού πλοίου

Η ιδιοκτήτρια και η διαχειρίστρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου MV Dali που εμβόλισε τον Μάρτιο τη γέφυρα της Βαλτιμόρης με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, θα καταβάλλουν 102 εκατ. δολάρια για να αποσύρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ την εναντίον τους αγωγή.

Η Grace Ocean Private Limited and Synergy Marine Private Limited, με έδρα τη Σιγκαπούρη, κατέληξε στον συμβιβασμό αυτό για το ποσό που θα καλύψει το κόστος της τεράστιας επιχείρησης απομάκρυνσης 50.000 τόνων χάλυβα, μπετόν και ασφάλτου από τη γέφυρα που κατέρρευσε αλλά και του μήκους 299 μ. φορτηγού πλοίου.

Το βάρους άνω των 100.000 τόνων MV Dali έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Μαρτίου πάνω στη γέφυρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν κατά την κατάρρευσή της έξι εργάτες που μπάλωναν εκείνη την ώρα τρύπες στο οδόστρωμα , ενώ τα μέλη του πληρώματος του πλοίου επέζησαν.

Η κατάρρευση της γέφυρας παρέλυσε επί μήνες τη ναυτιλία στο πολυσύχναστο λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα μεγαλύτερα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Μήνυση μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key


Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση στην πλοιοκτήτρια και τη διαχειρίστρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου σημειώνοντας ότι εσκεμμένες τεχνικές ελλείψεις λόγω περικοπών δαπανών στο MV Dali είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος απώλειας της πρόωσης, όπως και συνέβη.

Ωστόσο, μετά τον συμβιβασμό, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, Μπράιαν Μ. Μπόιντον δήλωσε ικανοποιημένος κάνοντας λόγο για «τεράστιο αποτέλεσμα», που πέραν όλων των άλλων θα αποτρέψει πολύχρονες και πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες. Δικαστής, ωστόσο, θα πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία.

Το Μέριλαντ θα χτίσει νέα γέφυρα στη Βαλτιμόρη


Όπως σημειώνει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης το ποσό των 102 εκατ. δολαρίων δεν θα διατεθεί για την αποκατάσταση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge, έργο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της πολιτείας του Μέριλαντ, η οποία έχει καταθέσει χωριστή μήνυση κατά των ιδιοκτητών του φορτηγού πλοίου.

Η πολιτεία του Μέριλαντ σχεδιάζει να χτίσει μια νέα γέφυρα εκτιμώμενου κόστους 1,7 έως 1,9 δισ. δολαρίων στη Βαλτιμόρη μέχρι το φθινόπωρο του 2028, όπως είπε ο Ντέιβιντ Μπράουτον, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της πολιτείας.

Tags
Back to top button