Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Γ.Βαρουφάκης: «Θα είχαν καεί Σύνταγμα και Αριστοτέλους αν το 3ο μνημόνιο το περνούσε η ΝΔ»

«Βέλη» για το τρίτο μνημόνιο εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας σε ρ/σ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το 3ο μνημόνιο θα μείνει στην ιστορία ως το πιο αποικιοκρατικό χαρτί, που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Θα μπορούσε ποτέ να περάσει το 3ο μνημόνιο η ΝΔ; Θα είχε καεί το Σύνταγμα και η Αριστοτέλους. Από τότε, περνάνε ανήκουστα πράγματα. Αν ήσασταν ο Σόιμπλε ποιον θα προτιμούσατε λοιπόν; Τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη; […]Ο κ. Σόιμπλε είναι απολύτως σίγουρος ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Υπάρχει μία οικτρή αύξηση των φορολογικών συντελεστών, βλ. ΦΠΑ και αύξηση φόρου εισοδήματος στους φτωχούς.Όταν βρίσκεσαι υπό καθεστώς δουλοπαροικίας, δεν μπορείς να λες "κατάφερα". Τι καταφέραμε; Να συρρικνώσουμε την οικονομία; Να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό; Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατορθώματα…»

Ερωτηθείς για τις αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, όταν ο ίδιος δεν ήταν πλέον ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:

«Τι λέει μπροστά στο καθρέφτη του ή στην κάμερα ο κ. Τσίπρας για να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του, είναι δικαίωμά του.»

Tags
Back to top button