Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

«Όλες οι πλευρές συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς», μετέδωσε σήμερα το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο, εν μέσω των νέων συνομιλιών που διεξάγονται στο Κάιρο σήμερα, την επομένη της αποδοχής από τη Χαμάς πρότασης για κατάπαυση του πυρός που κατέθεσαν η Αίγυπτος και το Κατάρ.

Νωρίτερα σήμερα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν συνομιλίες στο Κάιρο με τη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι έδωσε εντολή στην ισραηλινή αντιπροσωπεία να «συνεχίσει να είναι άκαμπτη ως προς τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την απελευθέρωση» των ομήρων, καθώς και για τις «βασικές» προϋποθέσεις για την εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ.

Χαμάς: Τουλάχιστον 34.789 νεκροί Παλαιστίνιοι και 78.204 τραυματίες στη Γάζα

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι έγιναν σήμερα το βράδυ αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα.

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε ότι οι συνομιλίες αυτές «θα μπορούσαν να είναι η τελευταία ευκαιρία για να επιστρέψουν ζωντανοί οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι». Σύμφωνα με τον δεύτερο στην ιεραρχία του πολιτικού σκέλους της Χαμάς στη Γάζα, Χαλίλ αλ-Χάγια, η πρόταση που έγινε δεκτή από το κίνημά του περιλαμβάνει τρεις φάσεις, η καθεμιά διαρκεί 42 ημέρες, και περιλαμβάνει την ισραηλινή αποχώρηση από το παλαιστινιακό έδαφος, την επιστροφή των εκτοπισμένων και την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και Παλαιστίνιων φυλακισμένων στο Ισραήλ, με στόχο τη "μόνιμη κατάπαυση του πυρός".

Το Ισραήλ αντιτάσσεται επί του παρόντος σε μια κατάπαυση του πυρός όσο η Χαμάς, η οποία έχει την εξουσία στη Γάζα από το 2007, δεν έχει ηττηθεί. Η Χαμάς από την πλευρά της απαιτεί οριστική κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Tags
Back to top button