Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γάλλος Νομπελίστας φυσικός αφήνει την Ευρώπη για την Κίνα-Γιατί όλοι οι κορυφαίοι Δυτικοί επιστήμονες φεύγουν;

Σε μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την επιστημονική κοινότητα της Κίνας, ο αναγνωρισμένος Γάλλος Νομπελίστας φυσικός Ζεράρ Μουρού αποδέχτηκε την πρόταση να γίνει καθηγητής στην σχολή φυσικής του πανεπιστημίου Peking.

Νέο Μέλος στο Ρόστερ Φυσικών της Κίνας

Ο Μουρού είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας που έχει βραβευτεί με Νόμπελ για την μελέτη του στον τομέα των λέιζερ. Μέχρι πρότινος είχε αναλάβει παρόμοιες θέσεις σε εξέχοντα πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Ευρώπης, ωστόσο αποφάσισε να αλλάξει περιβάλλον και να μετακομίσει στην μακρινή Κίνα.

Εκεί ο Γάλλος φυσικός αναμένεται να συνεχίσει την πολύ σημαντική έρευνά του σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των λέιζερ, της ατομικής και πυρηνικής φυσικής, της ιατρικής φυσικής και της αστροφυσικής.

Το πανεπιστήμιο Peking είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στο είδος του. Τις επόμενες εβδομάδες ο Μουρού θα το επισκεφθεί για να συνομιλήσει με συναδέλφους και φοιτητές και για να εξοικειωθεί με τις προηγμένες υποδομές του ινστιτούτου.

Λίγο αφότου έλαβε το βραβείο Νόμπελ το 2018, ο Μουρού δήλωσε από το Πεκίνο πως θαύμαζε την ταχεία επιστημονική εξέλιξη που σημειώνουν οι Κινέζοι επιστήμονες.

Η ευφυία του Μουρού αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια του κινεζικού ινστιτούτου να πρωτοτυπήσει στον τομέα των λέιζερ.

Η Επιστημονική Κοινότητα Μετακινείται προς τα Ανατολικά;

Ο Γάλλος φυσικός Ζεράρ Μουρού είναι μόνο ένας από τους πολλούς σπουδαίους επιστήμονες που τα τελευταία χρόνια έχουν αποφασίσει να εργαστούν στην Ανατολή, εγκαταλείποντας την Δύση, τουλάχιστον προσωρινά.

Τις περισσότερες φορές η Κίνα προσκαλεί η ίδια αυτούς τους επιστήμονες, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά της να γίνει πρωτοπόρος σε πολλούς αναδυόμενους επιστημονικούς κλάδους, όπως αυτόν των λέιζερ. 

Εξαιτίας των υπερσύγχρονων δομών και των γενναιόδωρων μισθών, τα κορυφαία κινεζικά ινστιτούτα γίνονται όλο και πιο ελκυστικές επιλογές για επιστήμονες και ερευνητές από όλον τον κόσμο.

Όπως προαναφέραμε, το Πεκίνο τα τελευταία έτη έχει καταφέρει να πετύχει σημαντικότατες «μεταγραφές» Δυτικών ακαδημαϊκών στα δικά του πανεπιστήμια.

Εύστοχο παράδειγμα είναι ο Michael Owen Jordan, ένας ειδικός στον τομέα της μηχανικής μάθησης που μέχρι πρότινος δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πέρυσι έγινε επίτιμος καθηγητής στο κινεζικό Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά, αναλαμβάνοντας μία θέση υψηλού κύρους στην πολυπληθή χώρα της Ασίας.

 

Tags
Back to top button