Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γαλλικές εκλογές: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Στις 21:00 τα πρώτα αποτελέσματα (φωτό)

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η συμμετοχή ανήλθε στο 28,54% στην μητρόπολη, στις 12 το μεσημέρι. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί με 100.000 περισσότερους ψηφοφόρους σε σχέση με το 2012 (28.29%).

Οι Γάλλοι κινητοποιήθηκαν σήμερα από το πρωί για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπως είχαν κάνει και το 2012.

Ως το μεσημέρι, οι τρεις περιφέρειες που είχαν την μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν το Gers (38,46%), η Corrèze (38,11%) και το Cantal (36,34%). Αντίθετα, το Val d'Oise (20,65%), το Val-de-Marne (21,21%) και το Pas-de-Calais (23,35%) είναι οι τρεις περιφέρειες στις οποίες οι ψηφοφόροι μετακινήθηκαν το λιγότερο.

Ψηφίζουν ως τις 19:00 ή ως τις 20:00

Τα 66.546 εκλογικά κέντρα στην μητροπολιτική Γαλλία τα οποία άνοιξαν το πρωί της Κυριακής, στις 8 η ώρα, θα κλείσουν στις 19:00 ή και στις 20:00 σε ορισμένες μεγάλες πόλεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το δίδυμο των νικητών του πρώτου γύρου θα γίνουν γνωστές γύρω στις 21:00 το βράδυ.

Οι Γάλλοι του εξωτερικού ψήφισαν μαζικά

Στον Καναδά, στο Μόντρεαλ, όπου είναι εγγεγραμμένοι 57.762 Γάλλοι ψηφοφόροι, χιλιάδες άτομα χρειάστηκε να περιμένουν ως τρεις ώρες. Το ίδιο συνέβη και στο Τορόντο. Η ψηφοφορία ήταν πιο εύκολη στην Οτάβα και στο Βανκούβερ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο, όπου είναι εγγεγραμμένοι 72.000 ψηφοφόροι, πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, εκατοντάδες άτομα έκαναν ουρές. Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν και μπροστά στην γαλλική πρεσβεία του Βερολίνου, όπου περίπου 12.000 Γάλλοι καλούνται να ψηφίσουν.

Ως τις 12:00 το μεσημέρι όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι είχαν ψηφίσει

Ο τελευταίος που έβαλε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη ήταν ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο οποίος ψήφισε στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Για ποιόν ψηφίζουν οι επιχειρηματίες;

Είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι γάλλοι επιχειρηματίες προτίμησαν να ψηφίσουν τον Φιγιόν ή τον Μακρόν.

Ο Φιγιόν έχει την στήριξη του πρώην προέδρου της AXA, Henri de Castries, του επιχειρηματία με τα διάσημα γυαλιά Alain Afflelou,του Pierre Danon, πρώην αφεντικό της Numéricable, καθώς και το αφεντικό της Total, Patrick Pouyanné, που υπήρξε διευθυντής στο γραφείο του όταν ήταν πρωθυπουργός, το 1999.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει την στήριξη πολλών επιχειρήσεων start-up : Claude Bébéar, πρώην επικεφαλής της Axa, Xavier Niel (Ομιλος Iliad), Marc Simoncini (ιδρυτής της Meetic), Frédéric Mazella (Blablacar) ή Olivier Mathiot (επικεφαλής της Priceminister).

Tags
Back to top button