Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γαλλία: Μετά την εκλογική «κατρακύλα» στο Σοσιαλιστικό Κόμμα σκέφτονται... μετονομασία

Έπειτα από τη συντριβή τόσο στις προεδρικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές, ο σοσιαλιστής βουλευτής, πρώην υπουργός Γεωργίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος των κεντροαριστερών κυβερνήσεων μεταξύ 2014 και 2017 Στεφάν Λε Φολ, πρότεινε μία στρατηγικής σημασίας μετονομασία.

Το όνομα το οποίο πρότεινε ο κ. Λε Φολ είναι «Οι Σοσιαλιστές».

«Πρέπει να δώσουμε μια δυναμική μεταρρύθμισης», είπε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι το νέο όνομα πρέπει να είναι «πιο απλό και πιο ανοικτό: οι Σοσιαλιστές».

«Υπάρχουν οι Ρεπουμπλικανοί (σ.σ. Κεντροδεξιά), οι Ανυπότακτοι (σ.σ. Αριστερά), οι Πράσινοι. Υπάρχουν πλέον και οι Εποικοδομητικοί (σ.σ. κεντρώοι και κεντροδεξιοί που στηρίζουν την προεδρία Μακρόν και την κυβέρνηση Φιλίπ). Θα ήταν ένας τρόπος να είμαστε παρόντες», πρόσθεσε.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα 31 βουλευτών σε σύνολο 577 στην γαλλική Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, υπό το όνομα «Νέα Αριστερά».

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Γαλλία, η μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία, παρακολούθημα της Δεξιάς, έχει καταρρεύσει.

Tags
Back to top button