Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γαλλία: Γονείς ονόμασαν τον γιο τους «τζιχάντ» και τώρα «τρέχουν» στα δικαστήρια

Σε μια χώρα που έχει βιώσει τις χειρότερες ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, μπορεί να ονομάσει ένας γονιός το παιδί του «Τζιχάντ»;

Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει τώρα η γαλλική Δικαιοσύνη. Ενα ζευγάρι στην Τουλούζη επέλεξε αυτό το όνομα για τον γιο τους, αλλά τους στέλνουν στα δικαστήρια και πλέον ο δικαστής θα αποφασίσει αν το αγόρι θα κρατήσει αυτό το όνομα.

Στα αραβικά, «τζιχάντ» σημαίνει προσπάθεια ή αγώνας και όχι συγκεκριμένα ιερός πόλεμος, σύμφωνα με το BBC. Η γαλλική νομοθεσία δεν θέτει περιορισμούς στα ονόματα που επιλέγουν οι γονείς για τα παιδιά τους, με την προϋπόθεση ότι αυτό που θα διαλέξουν δεν βλάπτει τα συμφέροντα του παιδιού και δεν προκαλεί αντιδράσεις συγγενών σε ό,τι αφορά τη φήμη της οικογένειας.  

Στο παρελθόν πάντως έχουν ονομαστεί και άλλα παιδιά «Τζιχάντ» στη Γαλλία, μια χώρα στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 230 άνθρωποι, από τις αρχές του 2015, σε τρομοκρατικές επιθέσεις από τζιχαντιστές. Ομως, το 2013 μία μητέρα στην πόλη Νιμ καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλάκιση και πρόστιμο 2.000 ευρώ γιατί έστειλε τον τριών ετών γιο της, που ονομαζόταν Τζιχάντ, στο σχολείο με μπλουζάκι που έγραφε «Είμαι βόμβα» και «Τζιχάντ, γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου». Αλλά, το πρόστιμο και η ποινή επιβλήθηκαν για το προκλητικό T-shirt και όχι για το όνομα του παιδιού.

 

Tags
Back to top button