Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γαλλία: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Τα εθισμένα στο κινητό τους παιδιά της Γαλλίας θα αναγκαστούν να το αποχωριστούν στο σχολείο, βάσει του καινούριου νομοσχεδίου, το οποίο προωθεί ο υπουργός Παιδείας Ζαν- Μισέλ Μπλανκέ.

Όπως εξηγεί, αφενός πρόκειται για “μέτρο αποτοξίνωσης” και αφετέρου για μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί το μπούλινγκ στις σχολικές αίθουσες. Ένας τρίτος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός λόγος είναι να μην διασπάται η προσοχή των μαθητών στις τάξεις.

Τώρα ο υπουργός ελπίζει το νομοσχέδιο να εγκριθεί γρήγορα από την γαλλική εθνοσυνέλευση ώστε να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερο από το 90% των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω στη Γαλλία έχουν κινητό τηλέφωνο, τονίζεται στο νομοσχέδιο.

Η απόφαση της Γαλλίας έχει προκαλέσει συζήτηση και σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία, για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Παρισιού και να απαγορεύσουν τα κινητά τηλέφωνα στις σχολικές αίθουσες.

“Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια τεχνολογική πρόοδος, όμως δεν μπορούν να μονοπωλούν τις ζωές μας¨”, τόνισε ο Μπλανκέ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

“Δεν μπορείς να κινηθείς σε έναν κόσμο τεχνολογίας, αν δεν μπορείς να διαβάσεις, να γράψεις, να μετρήσεις, να σεβαστείς τους άλλους και να εργαστείς σε μια ομάδα”, πρόσθεσε. 

Tags
Back to top button