Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γ. Τσίμερ: «Καλώ τον Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί από επικεφαλής του Eurogroup»

Η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ καταδίκασε τα σεξιστικά και ξενοφοβικά σχόλια του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες της ευρωζώνης σπατάλησαν τα χρήματα για «αλκοόλ και γυναίκες» και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Καλώ τον Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί αμέσως από επικεφαλής του Eurogroup μετά τα επαίσχυντα σχόλιά του σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung». «Ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει την πολιτική ούτε την ηθική υπόσταση να είναι επικεφαλής του Eurogroup μετά τα ταπεινωτικά σεξιστικά και ξενοφοβικά σχόλιά του κατά των χωρών της νότιας Ευρώπης», αναφέρει η Τσίμερ στη δήλωσή της. «Αν ο Ντάισελμπλουμ αρνηθεί να παραιτηθεί η ευθύνη πέφτει στους Σοσιαλδημοκράτες να τον αντικαταστήσουν από επικεφαλής του Eurogroup.

Αντί να προβληματίζεται σχετικά με τους λόγους της ιστορικής ήττας τους στις πρόσφατες εκλογές, ο Ντάισελμπλουμ επέλεξε να συνεχίσει στο ίδιο αποτυχημένο μονοπάτι της αλαζονείας και περιφρόνησης προς τα νότια κράτη μέλη της ΕΕ. Μια στερεότυπη εικόνα του τεμπέληδων νότιο-ευρωπαίων που έχουν ανάγκη να σωθούν από τις πλούσιες χώρες του Βορρά δεν είναι μόνο λανθασμένη αλλά αποτελεί προσβολή για τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που πλήττονται από τις συνέπειες της λιτότητας για την οποία είναι υπεύθυνος», κατέληξε η Γκάμπι Τσίμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button