Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φρενίτιδα στην Τουρκία με την έγκριση αγοράς 20 μαχητικών F-35 και φρεγατών Constellation από την Ελλάδα

, η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Ελληνικής Βουλής ενέκρινε την πρόταση αγοράς 20 μαχητικών τύπου F-35 και την συμμετοχή στο πρόγραμμα ναυπήγησης των αμερικανικών φρεγατών κλάσης Constellation.

Τελεσίγραφο Πούτιν σε ΗΠΑ: «Σταματήστε τις πτήσεις UAV στην Μ. Θάλασσα αλλιώς θα ξεκινήσετε Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε παρουσιάσει τις δύο αυτές προτάσεις στην εν λόγω επιτροπή και η απάντηση που έλαβε εχθές ήταν θετική και για τα δύο προγράμματα. Ο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου άμυνας υποστήριξε τις προτάσεις του λέγοντας πως τα δύο αυτά οπλικά συστήματα θα αυξήσουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας.

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Ελληνικής Βουλής υπερψήφισε την πρόταση του Δένδια, δημιουργώντας νέες πολύτιμες ευκαιρίες για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Πονοκέφαλος στην Τουρκία

Τουρκικές ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να μεταδώσουν την εν λόγω είδηση στο τουρκικό κοινό, λέγοντας πως η Ελλάδα αναμένεται να προμηθευτεί 2 πανίσχυρες οπλικά πλατφόρμες. Το κυριότερο σχετικό δημοσίευμα που μας τράβηξε το ενδιαφέρον είναι αυτό της .

Στο άρθρο τους οι Τούρκοι στάθηκαν κυρίως στην απόκτηση φρεγατών κλάσης Constellation, μιας και αυτή η είδηση ήταν αρκετά πιο απρόσμενη από την προμήθεια μαχητικών F-35. Και αυτό διότι γνωρίζαμε εδώ και καιρό τα σχέδια της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας για απόκτηση 20 + 20 stealth μαχητικών από τις ΗΠΑ.

Η πρόθεση όμως της Αθήνας να συμμετάσχει στο αμερικανικό πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών κλάσης Constellation εξέπληξε τους Τούρκους. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως τα ελληνικά πλοία αναμένεται να κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την χώρα μας.

Χάος με την Constellation! Ο φαύλος κύκλος αλλαγών έκανε το τελικό σκάφος βαρύ, αργό και πολύ ακριβό

Οι αρθρογράφοι του δημοσιεύματος τόνισαν επίσης τον οπλισμό αυτών των πλοίων, μιας και αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας.

 

Tags
Back to top button