Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!

Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!

 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Η συμπλήρωση 60 χρόνων από τον αιφνιδιαστικό και απάνθρωπο διωγμό 40.000 Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη οδήγησε, πριν ένα μήνα, το Σωματείο Απελαθέντων Ελλήνων Υπηκόων εκ Τουρκίας στην απόφαση πραγματοποίησης μιας σημαντικής εκδήλωσης μνήμης στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 46, έναντι στάσης Μετρό Αμπελοκήπων), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 με έναρξη προσέλευσης στις 18:00.

 

Στο ισόγειο του κτιρίου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από τις απελάσεις του 1964 και θα μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ "Απελάσεις Ελλήνων Υπηκόων από την Τουρκία το 1964", πρωτοβουλία Σωματείου Απελαθέντων Ελλήνων Υπηκόων εκ Τουρκίας με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών: Αφήγηση Μάνια Ζούση, Μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Νότη Μαυρουδή, Σενάριο Λεωνίδας Κουμάκης, Σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργος Κουρμούζας.

 

Η εκδήλωση μνήμης θα ξεκινήσει στις 19:00 με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Σωματείου Απελαθέντων Φώτη Γιαννακάκη και περιλαμβάνει μαρτυρίες Ελλήνων που έζησαν τις απελάσεις, μουσικό σύνολο με παραδοσιακά πολίτικα τραγούδια και μια ομιλία του συγγραφέα, εκδότη και πολιτικού ακτιβιστή Γιώργου Καραμπελιά για τις απελάσεις του 1964.

 

Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ υπολογίζεται σε 75 λεπτά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

 

Η Τετάρτη 17 Απριλίου εκτός από ημέρα της εκδήλωσης μνήμης είναι και ημέρα γενικής απεργίας στην Αθήνα. Αυτό όμως σίγουρα δεν αποτελεί εμπόδιο στο να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα δεκάδες χιλιάδες θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας!

 

 

 

Tags
Back to top button