Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φλόριντα: 4χρονη κατάπιε νερό στην πισίνα και κινδύνεψε από ξηρό πνιγμό - Έμεινε τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο

Μια πολύ επικίνδυνη στιγμή βίωσε 4χρονη στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κατάπιε νερό στην πισίνα του σπιτιού της και κινδύνεψε δύο ημέρες μετά από ξηρό πνιγμό. Τελικά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου έμεινε εκεί επί τέσσερις ημέρες.

Όπως περιγράφει η μητέρα της Lacey Grace, η Elianna ήταν με την οικογένειά της στην πισίνα του σπιτιού τους στις 14 Απριλίου. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέβη ένα ατύχημα και η 4χρονη ήπιε νερό. Έκανε αμέσως εμετό και μισή ώρα μετά έδειχνε εντελώς καλά. Τόσο, που επέστρεψε κανονικά στο παιχνίδι της.

Δύο μέρες μετά, η μικρή παρουσίασε πυρετό, ο οποίος δεν έπεφτε. Η Lacey Grace θυμήθηκε ένα περιστατικό που είχε συμβεί έναν χρόνο πριν, με ένα 4χρονο αγόρι από το Τέξας που είχε χάσει τη ζωή του από «ξηρό πνιγμό» λίγες ώρες αφότου είχε πιει νερό ενώ κολυμπούσε. Φοβούμενη πως μπορεί το ίδιο να συμβεί στην κόρη της, τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις, στις οποίες η μικρή υποβλήθηκε εσπευσμένα, έδειξαν φλεγμονή και λοίμωξη στους πνεύμονες, που αποδίδεται στα χημικά του νερού της πισίνας.

Το κορίτσι έπασχε από «ξηρό πνιγμό» ή «δευτερογενή πνιγμό», όπως λέγεται. Πρόκειται για όχι συχνές επιπλοκές με κοινά συμπτώματα, που συμβαίνουν είτε λίγο μετά την κατάποση νερού είτε αρκετά μετά.

Δύο ώρες αργότερα, η Elianna μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα για πνευμονία και δευτερογενή πνιγμό. Έμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες, με παροχή οξυγόνου και 24ωρη φροντίδα. Μία εβδομάδα μετά το ακίνδυνο φαινομενικά παιχνίδι της στο νερό και την περιπέτεια που ακολούθησε, η Elianna πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, και πλέον αναρρώνει στο σπίτι της.

Tags
Back to top button