Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φυλακισμένοι - πειραματόζωα: Το επικίνδυνο παιχνίδι διαβόητου επιστήμονα

Στις ΗΠΑ, όταν ο Sidney Gottlieb βρισκόταν στην CIA, οι μέρες των φυλακισμένων ήταν ανυπόφορες.  

Ο χημικός θέλησε να μάθει με τον χειρότερο τρόπο το τι συνέπειες μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό το LSD ποτίζοντας δεκάδες κρατούμενους από τρομερά μεγάλες ποσότητες καθαρά από επιστημονική περιέργεια! 

Για να ικανοποιηθεί δε η περιέργεια των επιτελών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σχετικά με το πόσο μπορεί κανείς να παρέμβει στην ανθρώπινη κρίση μετά από παρατεταμένη χρήση LSD στον άνθρωπο οι ποσότητες του ναρκωτικού μπορούσαν να σε σκοτώσουν οποιαδήποτε στιγμή. Το Project MK Ultra είχε να κάνει με τον έλεγχο της συνείδησης και τη μετατροπή του ανθρώπου σε άβουλο ον.

Στις φυλακές μπορούσαν να δοκιμάσουν τα πάντα αφού σπάνια κάποιος νοιαζόταν για τους εγκληματίες που σάπιζαν πίσω από τα κάγκελλα...

Ο Gottlieb χρησιμοποίησε το LSD σε πολλές από τις συνεδρίες του και διαπίστωσε πως σε μικρή ποσότητα μπορεί να δώσει διαύγεια!

Πίστευε ότι το LSD ήταν χρήσιμο για να βοηθήσει τον εγκέφαλο να παράξει νέες ιδέες, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι πίστευε επίσης ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο του νου. Τα πειράματα απέτυχαν και μαζί του "κάηκαν" και δεκάδες εγκέφαλοι...

 

Tags
Back to top button