Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

FED - Πάουελ: Μπορεί να χρειαστεί και νέα αύξηση επιτοκίου

Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και παραμένουμε προσηλωμένοι στη μείωσή του, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μετά την αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης. Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αξιολογήσει αν θα χρειαστεί νέα αύξηση επιτοκίων.

Όλες οι καταθέσεις στις αμερικανικές τράπεζες είναι ασφαλείς διεμήνυσε, ωστόσο, την ίδια στιγμή, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης της FED, τονίζοντας ότι τα προγράμματα δανεισμού της κεντρικής τράπεζας καλύπτουν τις ανάγκες των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Μεμονωμένα προβλήματα σε τράπεζες μπορούν να πλήξουν το τραπεζικό σύστημα αν δεν αντιμετωπιστούν και αυτός είναι ο λόγος που αναλάβαμε αποφασιστική δράση, τόνισε δε ο πρόεδρος της FED.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πάουελ υπογράμμισε παράλληλα ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και η κεντρική τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στη μείωση του.

Ο πρόεδρος της FED τόνισε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% και οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να είναι ισχυρές.

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων εν αναμονή της απόφασης της FED για τα επιτόκια

Ο Πάουελ υποστήριξε επίσης ότι θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς επί της αρχής ότι η αναταραχή στις τράπεζες ισοδυναμεί με μια αύξηση επιτοκίου, καθώς θα οδηγήσει σε πιστωτική σύσφιξη και σε καθοδικές πιέσεις στη ζήτηση και στον πληθωρισμό.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο ακριβής αντίκτυπος της πιστωτικής σύσφιξης δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα και ότι η Fed θα αξιολογήσει αν θα χρειαστεί νέα αύξηση επιτοκίων με βάση από τις πραγματικές επιπτώσεις της πιστωτικής σύσφιξης.

Ο πρόεδρος της Fed αναγνώρισε ότι η τραπεζική κρίση άλλαξε το πλαίσιο διαβούλευσης των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας. Όπως τόνισε, στη σημερινή συνεδρίαση τέθηκε το ζήτημα να υπάρξει «παύση» στις αυξήσεις των επιτοκίων υπό το φως των προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα και του αναμενόμενου αντίκτυπου της πιστωτικής σύσφιξης στον πληθωρισμό.

Tags
Back to top button