Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Fed: Άμεση αύξηση των βασικών της επιτοκίων

Σε νέα αύξηση του βασικού της επιτοκίου αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών περιμένει ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, εκφράζοντας έτσι την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Μετά την πάροδο δέκα ετών επεκτατικής νομισματικής πολιτικής, η Fed προχώρησε στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015.

Μια αύξηση κατά το ένα τέταρτο μιας ποσοστιαίας μονάδας σήμερα θα ήταν η δεύτερη από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία είναι ενθαρρυντικά, καθώς η ανεργία έχει μειωθεί στο 4,3%, σε χαμηλό 16ετίας, η ανάπτυξη έχει επιταχυνθεί.

Την ίδια ώρα οι αγορές περιμένουν να δούνε το «στίγμα» της Fed για το πως και πότε θα ξεκινήσει τη βαθμιαία συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου αμερικανικών ομολόγων και ομολόγων στεγαστικών δανείων. 

 

Tags
Back to top button