Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FAZ: «Η σύλληψη της Πόλα Ρούπα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ΕΛΑΣ από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη»

«Ληστεία σε τράπεζα στο όνομα του λαού» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στη σύλληψη και τη δράση της Πόλα Ρούπα. «Η ελληνική αστυνομία κατάφερε την Πέμπτη ένα σημαντικό χτύπημα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα: συνελήφθη η Παναγιώτα Ρούπα, σύζυγος και συνένοχος του Νίκου Μαζιώτη, του ήδη συλληφθέντος και πρώην αρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δράση της οργάνωσης από το 2003. Δράση, η οποία περιελάμβανε ληστείες αλλά και πολιτικά χτυπήματα εναντίον πρεσβειών, όπως για παράδειγμα το 2007 εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, όπως γράφει η Deutsche Welle.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει για την σύλληψη: «Η σύλληψη της Πόλα Ρούπα θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» το 2002. Σε αντίθεση με την «17 Νοέμβρη», η οποία κατά τη διάρκεια πολλών επιθέσεων από το 1975 έως το 2000 σκότωσε πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους αστυνομικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και διπλωμάτες, κανείς δεν έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των δράσεων του «Επαναστατικού Αγώνα». Αυτό οφειλόταν συχνά στην τύχη. Το 2009 τραυματίστηκε με όπλο ένας αστυνομικός και επέζησε ως εκ θαύματος».

Tags
Back to top button