Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έβαλαν διάσημο Τούρκο σεφ στον Μυστικό Δείπνο - Δημοσιογράφοι κατηγορούνται για «προσβολή» του Ιησού Χριστού

Δύο δημοσιογράφοι μιας διαδικτυακής ιορδανικής εφημερίδας, που κατηγορούνταν για «προσβολή» του Ιησού Χριστού επειδή έκαναν φωτομοντάζ σε έναν πασίγνωστο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους σήμερα, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

«Ο γενικός εισαγγελέας του Αμάν συμφώνησε σήμερα να αποφυλακιστούν ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ ελ Ουακίλ, ο διευθυντής της αραβόφωνης διαδικτυακής εφημερίδας alwakeelnews καθώς και η εκπαιδευόμενη συντάκτρια Γαντίρ Ρμπεχάτ» ανέφερε αυτή η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την αποφυλάκιση των δύο δημοσιογράφων είχαν ζητήσει τρεις βουλευτές ενώ και το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ιορδανίας έκανε έκκληση στον εισαγγελέα να δείξει επιείκεια.

Ο ελ Ουακίλ και η συνεργάτιδά του τέθηκαν υπό κράτηση την Δευτέρα. Πρόσφατα, η εφημερίδα δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook ένα φωτομοντάζ του διάσημου Μυστικού Δείπνου του Λεοντάρντο Ντα Βίντσι: στον πίνακα, όρθιος πλάι στον Χριστό, εικονιζόταν ένας γνωστός Τούρκος σεφ, ο Νουσρέτ Γκιοτσέ (Salt Bae), να... αλατίζει ένα κομμάτι κρέας. Στη γάμπα ενός από τους Αποστόλους διακρινόταν επίσης ένα... τατουάζ, το πρόσωπο του Ιησού.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, κατατέθηκαν περισσότερες από 200 καταγγελίες σε βάρος της εφημερίδας.

Οι χριστιανοί στην Ιορδανία, μια χώρα 6 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελούν το 6% του πληθυσμού.

Οι δύο δημοσιογράφοι διώκονται για «υποκίνηση θρησκευτικού μίσους» και κινδυνεύουν, εφόσον κριθούν ένοχοι, να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης από έξι μήνες μέχρι τρία χρόνια. Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η ανάρτηση, ο Ουακίλ απέσυρε την εικόνα και εξήγησε ότι η δημοσίευση οφειλόταν σε «λάθος» μιας «εκπαιδευόμενης» συντάκτριας.

Tags
Back to top button