Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έκανε την Φενέρμπαχτσε να προσκυνήσει με 73-57 και έφυγε για τελικό!

Παράσταση μιας ζωής έδωσε ο Παναθηναϊκός, αναγκάζοντας τη Φενέρμπαχτσε να… προσκυνήσει! Οι “πράσινοι” έπαιξαν άμυνα για… σεμινάριο και με τους Λεσόρ, Γκραντ και Ναν να δίνουν το ρυθμό επικράτησαν με 73-57 και μένει μία στάση για το 7ο ευρωπαϊκό.

Ύστερα από 13 χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι ξανά στον τελικό της Euroleague! Όντας κυρίαρχος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, επικράτησε άνετα με 73-57 της Φενέρμπαχτσε στην «Uber Arena» και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα παλέψει για το έβδομο αστέρι του κόντρα σε Ολυμπιακό η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η εξέλιξη

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, όπως μαρτυρά το 12-0 και το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε έκανε… σεφτέ στα 05:13, έχοντας καταγράψει τέσσερα λάθη σε επτά επιθέσεις. Η τουρκική ομάδα προερχόταν από 21.2 πόντους ανά δεκάλεπτο και στο πρώτο έβαλε μόλις 13.

Επίσης είχε 1/7 τρίποντα και 5 λάθη για 3 ασίστ, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιπαρέταξε 8/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 λάθη για 4 ασίστ και πήρε τα ριμπάουντ (8-5).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε η αντίδραση της Φενέρμπαχτσε, αρχής γενομένης από το 24-13 που έγινε 24-20, ωστόσο οι παίκτες του Αταμάν έδωσαν απαντήσεις σε πρώτο χρόνο (32-23).

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας για τα δεδομένα ενός ημιτελικού EuroLeague και δη του πρώτου μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Σταδιακά, πάντως η ομάδα του Γιασικεβίτσιους ροκάνισε τη διαφορά και έκλεισε το ημίχρονο σε απόσταση μίας κατοχής (38-36).

Ο Ναν παρέμενε στο παρκέ, χωρίς ωστόσο να βρίσκει σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, τη στιγμή που ο Γουίλμπεκιν υπέπιπτε στο τρίτο του φάουλ.

Στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε όπως είναι φυσικό και η νευρικότητα. Αμφότεροι αστοχούσαν και το σκορ ήταν χαμηλό. Στο μεταξύ, ο Σλούκας αδυνατούσε να βρει ρυθμό επιθετικά, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το πλήρωνε.

Η ψυχολογία των παικτών του Αταμάν ανέβηκε στα ύψη όταν ο Καλαϊτζάκης μπήκε στο παρκέ, πήρε αμυντικό ριμπάουντ και στο τέλος του δεκαλέπτου έγραψε το 56-50 με τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 5 (1/1 τρίποντο), Σλούκας 4 (3 ασίστ), Παπαπέτρου 9 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Γκραντ 13 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Ναν 14 (3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Λεσόρ 17 (6/10 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 5 λάθη), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6 (3 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 3 (1/2 τρίποντα), Μήτογλου 2 (4 ριμπάουντ)

Φενέρμπαχτσε: Μότλι, Γουίλμπεκιν 2 (0/5 τρίποντα, 4 λάθη), Σανλί 7 (1/2 τρίποντα), Παπαγιάννης 3 (1/2 τρίποντα), Χέις-Ντέιβις 14 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπιμπέροβιτς 4, Πιέρ, Γκούντουριτς 10 (2/6 τρίποντα), Ντόρσεϊ 2, Καλάθης 5 (1/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Σέστινα 10 (2/5 τρίποντα)

Tags
Back to top button