Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Euroleague: Νίκη για την Φενέρ επί της ΤΣΣΚΑ με 77-71

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας (77-71) και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης της EuroLeague.

Στο ματς του Α' γύρου, η Φενέρμπαχτσε είχε νικήσει στη Μόσχα με τρομερή εμφάνιση στην παράταση. Απόψε, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε ξανά της ΤΣΣΚΑ (77-71) και την πλησίασε στη μία νίκη, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει αύριο την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη αν κερδίσει τη Μπασκόνια στη Βιτόρια. Ούντο και Μπογκντάνοβιτς έκαναν τρομερή δουλειά μαζί με τον Λουίτζι Ντατόμε για την Φενέρ, την ώρα που ο Νάντο Ντε Κολό ήταν απελπιστικά μόνος και δεν μπορούσε χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς (δεν ταξίδεψε καν στην Κωνσταντινούπολη) να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

Ο MVP

Ο Έκπε Ούντο επέστρεψε στη σύνθεση της Φενέρμπαχτσε και ήταν ξεκάθαρα ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Σκόραρε 6/8 δίποντα και 3/4 βολές, μάζεψε 11 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και 2 μπλοκ για να συγκεντρώσει 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, σε 33 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μάλλον το stat-line του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που έκανε μια "περίεργη" εμφάνιση με 1/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 7/8 βολές, 8 ασίστ και κανένα λάθος στα 31 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Άκουσε πολλά από τον Ομπράντοβιτς στις διακοπές, αλλά ακόμη κι αν ήταν ΠΟΛΥ άστοχος, ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας του χάρη στις εξαιρετικές του δημιουργίες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην φοβερή τρίτη περίοδο που έκαναν και στην άμυνα και στην επίθεση οι Τούρκοι. Το επί μέρους 24-11 όχι μόνο τους έβαλε μπροστά, αλλά τους έδωσε και ένα καλό προβάδισμα και μαζί τρομερή ψυχολογία για να φτάσουν στη νίκη, όταν στο τέλος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε την ύστατη προσπάθεια. Ο Νάντο Ντε Κολό έκανε ό,τι μπορούσε (23 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 31 λεπτά), όμως χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς στη σύνθεσή της, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν μπορούσε να κερδίσει αυτό το ματς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Νευρικές, αλλά και πολύ άστοχες ήταν οι δυο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Το 11-11 στο ένατο λεπτό και το μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε 11 προσπάθειες, έδειχναν πόσο ξεχωριστό ήταν αυτό το ματς για τους δυο προπονητές. Η ομάδα του Ιτούδη ήταν ένα επίπεδο ανώτερη, αλλά κυρίως ήταν προσεκτική. Ένα λάθος έκανε στο πρώτο εικοσάλεπτο, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες επιθέσεις και με κορυφαίο τον Νάντο Ντε Κολό που πίεζε συνεχώς την άμυνα των γηπεδούχων να παίρνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (36-40) στο ημίχρονο. Η μπάλα κυκλοφόρησε σωστά και το προβάδισμα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο.

Μόνο που αυτό το -4 ήταν... ιδανικό για να γυρίσει ο Ομπράντοβιτς τον διακόπτη των παικτών του και να τους δώσει φτερά. Η Φενέρμπαχτσε μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με ένα 14-2 σε έξι λεπτά, για να περάσει μπροστά (50-42) και να βάλει το κοινό του στο παιχνίδι. Το τρίποντο του Ντατόμε για το 53-44 έβαλε φωτιά στο γήπεδο, όμως η ΤΣΣΚΑ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Μείωσε στους έξι στο 36', έβγαλε μερικές εξαιρετικές άμυνες και με καλάθι του Όγκαστιν έγραψε το 67-63 που τρόμαξε τους γηπεδούχους.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έχουμε θρίλερ στο φινάλε, ο Ούντο έγραψε το 73-67 από πολύ κοντά και δεν επέτρεψε στους Ρώσους να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στην ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 36-40, 60-51, 77-71

Tags
Back to top button