Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμο το σχέδιο εξόντωσης: H Tουρκία στέλνει στην Ελλάδα τους πιο επικίνδυνους μετανάστες

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών υπάρχουν ημέρες που ακόμα και το 80-90% των αφιχθέντων είναι οικονομικοί μετανάστες.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αρμόδιοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως αυτή η «προεπιλογή» οφείλεται στον υπόγειο ρόλο δουλεμπόρων που κρατάνε επί τουρκικού εδάφους τους υπηκόους Συρίας και επιλέγουν να στείλουν στην Ελλάδα μετανάστες που είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμοι, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση προς τη χώρα μας.

Στο μεταξύ, στις 26 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η επιστροφή 14 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία. Πρόκειται για εφτά άτομα από το Πακιστάν, δύο από το Ιράν, τρία από την Αλγερία, ένα από το Μαρόκο και ένα από το Ιράν. Από αυτούς οι εννιά είχαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου, ο ένας είχε παραιτηθεί από το αίτημα χορήγησης διεθνούς προστασίας, ο ένας είχε ανακαλέσει το αίτημά του για άσυλο και οι τρεις δεν εκδήλωσαν πρόθεση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Δεν παίρνει πίσω τους επικίνδυνους
Όπως γράφει η εφημερίδα, η τουρκική πλευρά έχει αρχίσει να επικαλείται λόγους ασφαλείας χαρακτηρίζοντας με δικά της κριτήρια ως «επικίνδυνους» αρκετούς από τους μετανάστες που βρίσκονται στις λίστες για επιστροφή. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποσοστό των ανθρώπων αυτών να παραμένει τελικά στην Ελλάδα.

Tags
Back to top button