Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζονται μικρές δομές σε Ρόδο και Κρήτη ενόψει νέου προσφυγικού κύματος

Με τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Νότια Κρήτη, τη Γαύδο και τα Δωδεκάνησα να είναι πλέον καθημερινότητα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει τη δημιουργία μικρών δομών σε Ρόδο και Κρήτη. 

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μικρές δομές, βραχυχρόνιας φιλοξενίας, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ρόδο, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών ταυτοποίησης οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στα νότια της χώρας.

Το 10ημερο του Μητσοτάκη στο εξωτερικό: Πυκνές επαφές κορυφής για Μεσανατολικό, μεταναστευτικό και Ουκρανία

Αυτά τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης θα είναι χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων και με χρονικό όριο φιλοξενίας τις 48 ώρες.

Αυτή την περίοδο, το υπουργείο βρίσκεται στη φάσης έρευνας για πιθανούς χώρους που θα μπορούσαν να στηθούν οι δομές, όπως ανενεργά στρατόπεδα και πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ή άλλους χώρους που μπορούν να υποδείξουν οι δήμοι. 

Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο για τη δημιουργία των δομών αυτών στα δύο νησιά είχε αρχίσει να συζητιέται πριν από το καλοκαίρι, όταν οι ροές προς τα νότια της χώρας είχαν εκτοξευθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αφίξεις σε Κρήτη και Γαύδο από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει τις 3.500, όταν όλο το 2023 ήταν μόλις 780.

Tags
Back to top button