Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εσπευσμένη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία- Η τύχη των "Τουρκικών" S-400 -Ο ρόλος της Αιγύπτου και τα σχέδια του Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο κατά της Ελλάδας

Η πρόσφατη αλλαγή στάσης του Ερντογάν στο θέμα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η επαναπροσέγγγιση με τις ΗΠΑ προκάλεσαν έντονη ανησυχία στον Πούτιν, ο οποίος σπεύδει στην Τουρκία προκειμένου να συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 12 Φεβρουαρίου.

Η αποδοχή ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον Ερντογάν είναι αρνητική εξέλιξη για τη Ρωσία

Η ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, για τις οποίες συνηγόρησε ο φίλος του Πούτιν Ερντογάν, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη Ρωσία, η οποία βλέπει τον στόλο της στη Βαλτική και την Αγία Πετρούπολη να βρισκονται στο στόχαστρο των όπλων της Δύσης.

Ειδικότερα θα λέγαμε με την είσοδο των παραπάνω δύο Σκανδιναβικών  χωρών η Βατική θάλασσα μετατρέπεται κυριολεκτικά σε Νατοϊκή Λίμνη, λαμβανομένου υπόψιν ότι Εσθονία-Λετονία-Λιθουανία-Πολωνία-Γερμανία-Δανία ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Ενώ η Ευρώπη "καίγεται" από τους αγρότες... στην Σύνοδο Κορυφής με το "καλημέρα σας" συμφώνησαν για 50 δισ. στην Ουκρανία

Αυτή η εξέλιξη  θέτει στην πραγματικότητα σε ομηρία τον Ρωσικό στόλο της Βαλτικής, αποτελώντας το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, του οποίου η ολοκληρωτική καταστροφή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης με συμβατικά όπλα στην περιοχή.

Η πρόταση των ΗΠΑ για επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Πούτιν

Επίσης, η πώληση από τις ΗΠΑ των 40 F-16 BLOCK-70 στην Τουρκία αλλά κυρίως η πρόταση της Ουάσιγκτον  για επανένταξη αυτής στο πρόγραμμα των F-35, με προαπαιτούμενο οπωσδήποτε την διευθέτηση του ζητήματος  των  "τουρκικών" S-400 προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Πούτιν, ο οποίος γνωρίζοντας πολύ καλά τον καιροσκόπο Ερντογάν, φοβάται τυχόν τουρκική αποδοχή και για τον λόγο αυτό σπεύδει στην Τουρκία. 

"Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Ρώσου ηγέτη σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022", επισημαίνει το οποίο αναφέρει:

Ο Πούτιν δεν κινδυνεύει να συλληφθεί στην Τουρκία

"Το περιθώριο του Πούτιν να ταξιδέψει στο εξωτερικό έχει περιοριστεί από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για φερόμενη απέλαση Ουκρανών παιδιών στη Ρωσία, ένα έγκλημα πολέμου. Η Ρωσία αρνήθηκε την κατηγορία και χαρακτήρισε την κίνηση εξωφρενική, αλλά είπε ότι ήταν νομικά άκυρη σε κάθε περίπτωση επειδή η Ρωσία δεν είναι μέλος του ΔΠΔ.

Η Τουρκία δεν είναι επίσης συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης του ΔΠΔ, επομένως ο Πούτιν μπορεί να ταξιδέψει στην Τουρκία χωρίς να φοβάται ότι θα συλληφθεί βάσει του εντάλματος.

Η Τουρκία, η οποία μοιράζεται θαλάσσια σύνορα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, έχει προσπαθήσει να διατηρήσει καλούς δεσμούς και με τα δύο έθνη μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Μόσχας. Παρείχε στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο και εξέφρασε την υποστήριξή του για την εδαφική του ακεραιότητα, αλλά επίσης αντιτίθεται στις κυρώσεις στη Ρωσία.

Κατάπτυστη παραποίηση! Το Netflix παρουσιάζει τον Μ.Αλέξανδρο ομοφυλόφιλο

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Τουρκία και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για να επιτρέψουν σε τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην ανακατασκευή της ουκρανικής υποδομής που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η Τουρκία έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στον τουρισμό, τις προμήθειες φυσικού αερίου, το εμπόριο σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων.

Ωστόσο, οι δύο τους είχαν επίσης διαφωνίες για τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, όπου υποστηρίζουν τις αντίπαλες πλευρές, καθώς και για τις εντάσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στον Νότιο Καύκασο.

Ξεχωριστά, ο Ερντογάν θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, αφού οι δύο χώρες αναβάθμισαν τις διπλωματικές τους σχέσεις διορίζοντας πρεσβευτές πέρυσι μετά από μια δεκαετία έντασης."

Η τύχη των Τουρκικών S-400 -Ο ρόλος της Αιγύπτου και τα σχέδια του Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο σε βάρος της Ελλάδας

Εκτίμησή μας ότι ένας βασικός λόγος της επίσκεψης Πούτιν στην Τουρκία είναι η τύχη των τουρκικών S-400, αφού πιστεύουμε ότι ο Ερντογάν είναι πάρα πολύ πιθανό να ενδώσει  στην Αμερικανική πρόταση και  να επανέλθει  η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, αποκτώντας τα στη συνέχεια , προκειμένου να έχει αεροπορική κυριαρχία  η Τουρκία έναντι της Ελλάδας.

Σε τέτοια περίπτωση ως χώρα υποδοχής των τουρκικών S-400 φαντάζει η Αίγυπτος, η οποία σημειωτέον από την αρχή του έτους είναι πλήρες μέλος των BRICKS , όπου ηγετικό μέλος είναι η Ρωσία και στους οποίους επιθυμεί να ενταχθεί η Τουρκία.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αίγυπτο, δύο μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία, πάντα κατά την άποψή μας.

Παράλληλα εκτιμούμε ότι ο Ερντογάν θα θελήσει να συνδυάσει την αποστολή των Τουρκικών  S-400 στην Αίγυπτο με επικαιροποίηση και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της χώρας του με την χώρα των Φαραώ στη ΝΑ Μεσόγειο, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος επιθυμεί την υπογραφή οριοθέτησης της ΑΟΖ στα πρότυπα του Τουρκολιβυκού Μνημονίου.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι Ελλάδα -Αίγυπτος έχουν οριοθετήσει τις ΑΟΖ τους μεταξύ τους μερικώς, δυτικότερα του 28ου Μεσημβρινού, χωρίς να περιλαμβάνεται η θαλάσσια περιοχή ανατολικότερα της Ρόδου και το Σύμπλεγμα των νήσων Κατελορίζου-Ρώ-Στρογγύλης, την οποία η Τουρκία θεωρεί αυθαιρέτως ότι ανήκει στην ΑΟΖ της μη λαμβάνοντας υπόψιν το Δίκαιο της θάλασσας που αναφέρει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ.

Οψόμεθα.

 

 

Tags
Back to top button