Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ESM: «Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος»

«Απολύτως πεπεισμένος» ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει στις αγορές «πολύ πριν το τέλος του προγράμματος βοήθειας», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κρίστοφε Φράνκελ.

«Εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές πολύ πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδή τα μέσα του 2018» επεσήμανε ενδεικτικά.

Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει πλήρως στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού πακέτου στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal υπογράμμιζε ότι η Αθήνα εξετάζει την έκδοση κρατικού ομολόγου εντός του διαστήματος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου του 2017.

Φυσικά, σημαίνοντα ρόλο σε μια τέτοια εξέλιξη διαδραματίζει η επίτευξη συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Εφόσον η ΕΚΤ προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές τον ίδιο μήνα ή τον Σεπτέμβριο, εκδίδοντας νέο κρατικό ομόλογο», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται πέριξ του τεχνικού ορίου του 5,5% -δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Tags
Back to top button