Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εμβόλια για τα χλαμύδια και την ακμή με την βοήθεια της τεχνολογίας mRNA

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξαγοράζει μια μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας που δοκιμάζει πειραματικό εμβόλιο για την ακμή.

Το εμβόλιο που ανέπτυξε η αυστριακή Origimm Biotechnology βασίζεται σε πρωτεΐνες, ωστόσο η Sanofi ελπίζει να αξιοποιήσει τα δεδομένα για τον σχεδιασμό αντίστοιχου εμβολίου που θα βασίζεται στην τεχνολογία mRNA.

Η ίδια τεχνολογία ίσως επιτρέψει την ανάπτυξη εμβολίου και για τα χλαμύδια, σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Chlamydia trachomatis.

Στην περίπτωση της ακμής, στόχος του εμβολίου θα είναι το βακτήριο Cutibacterium acnes (παλαιότερα γνωστό ως Propionibacterium acnes), το οποίο αποτελεί μέρος της φυσικής μικροχλωρίδας του δέρματος, ενοχοποιείται όμως για εμφάνιση ακμής σε άτομα με λιπαρό δέρμα.

Αυστραλία: Επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας

«Η εξαγορά της Origimm διευρύνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο έρευνας εμβολίων και υπό ανάπτυξη φαρμάκων, με ένα πρώτο υποψήφιο εμβόλιο κατά της ακμής, μια σημαντική ιατρική ανάγκη για εκατομμύρια εφήβους και ενήλικες» δήλωσε ο Τομά Τριόμφ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sanofi Pasteur.

Η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της εξαγοράς εντός του μήνα, δεν διευκρινίζει όμως τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

H Sanofi ακύρωσε φέτος τα σχέδια για δικό της εμβόλιο mRNA κατά του κοροναϊού, αναγνωρίζοντας την κυριαρχία των Moderna και Pfizer/BioNTech, και συνεργάζεται τώρα με την βρετανική GlaxoSmithKline για εμβόλιο Covid-19 βασισμένο στη συμβατική τεχνολογία των πρωτεϊνών.

Ωστόσο η γαλλική εταιρεία απέκτησε σημαντική τεχνογνωσία για τα εμβόλια mRNA εξαγοράζοντας την αμερικανική Translate Bio για 3,2 δισ. δολάρια.

Στο mRNA θα βασιστούν τα περισσότερα πειραματικά εμβόλια της εταιρείας: «Από τα 10 νέα υποψήφια εμβόλια που σχεδιάζεται να έχουν φτάσει στην κλινική πράξη μέχρι το 2025, τα έξι θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες mRNA για να στοχεύσουν ασθένειες με ακάλυπτες ανάγκες, όπως τα χλαμύδια και η ακμή» ανέφερε η Sanofi.

Tags
Back to top button