Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρχεται το «νέο εμβόλιο» της Pfizer - Θ.Βασιλακόπουλος: «Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι δοκιμές»

Ετοιμάζεται το «νέο εμβόλιο» για τον κορωνοϊό, με το οποίο θα κληθούν να εμβολιαστούν εκ νέου όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, να υποστηρίζει ότι ξεκίνησαν οι δοκιμές την προηγούμενη εβδομάδα. 

«Την προηγούμενη βδομάδα, ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Το πιθανότερο θα είναι να το κάνουμε μία φορά τον χρόνο», αποκάλυψε ο Θ.Βασιλακόπουλος.

«Να βγάλουμε τον κορωνοϊό από τη ζωή μας είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατον, το πιο πιθανό και καλό σενάριο είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, με τέτοιο τρόπο που να μην έχουμε τόσους θανάτους, να μην κλεινόμαστε σαν κοινωνία και να μην στερούμαστε από τις καθημερινές μας συνήθειες. Υπάρχει ωστόσο ελπίδα, για έναν συνδυασμό λόγων. Σε λίγους μήνες, θα έχουμε εμβόλια για όλους τους κατοίκους του πλανήτη, και πρέπει να οργανωθούν εμβολιαστικές αλυσίδες και, σαφώς, ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αυτό θα μειώσει την δημιουργία νέων στελεχών», είπε επίσης.

«Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας καλύτερος μήνας. Η πανδημία έχει πάρει την «κατιούσα», έχουν μειωθεί τα κρούσματα, λόγω και του mini lockdown που κάναμε λόγω της των καιρικών συνθηκών αυτών των ημερών, τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα», ανέφερε επιπλέον ο κ. Βασιλακόπουλος.

Για το πρόβλημα που δημιουργείται στα σχολεία σχετικά με την θέρμανση και ταυτόχρονα τον εξαερισμό των τάξεων, ο Θ.Βασιλακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με μαζικό εμβολιασμό των παιδιών και καλύτερη θέρμανση. Πρέπει να έχουν θέρμανση τα σχολεία. Είναι άλλο πράγμα να ανοίξει η θέρμανση και άλλο να ανανεωθεί ο αέρας. Όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Επιπλέον, η επιστήμη θα προχωρήσει και ήδη οι επιστήμονες, ψάχνουν νέα φίλτρα αέρα που θα μειώνουν τις ασθένειες όχι μόνο του κορωνοϊού, αλλά και άλλων αναπνευστικών ασθενειών».

4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

«Είναι πολύ σημαντικό για τους ανοσόκατεσταλμένους, γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα, λόγω του ότι είναι ευάλωτο, χρειάζεται μεγαλύτερη διέγερση. Προτείνεται το σενάριο του εμβολιασμού στους 3 μήνες μετά την 3η δόση».

Όμικρον και υποπαραλλαγές

«Δεν έχουμε μέχρι στιγμής αυτή την παραλλαγή, ωστόσο είναι εύκολο να νοσήσει κάποιος ξανά με άλλο στέλεχος κορωνοϊού. Με την τόση διασπορά ο κόσμος φοβάται λιγότερο την νόσηση με «όμικρον» γιατί έχει ήπια συμπτώματα. Ωστόσο έχουμε πάνω από 300.000 ανθρώπους άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι και αυτό δημιουργεί πρόβλημα για την πορεία της πανδημίας», πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Κάθε πότε θα κάνουμε εμβόλιο

«Υπάρχει σοβαρή ελπίδα να βγει ένα εμβόλιο για τις σταθερές περιοχές του κορωνοϊού και όχι για τις περιοχές του στελέχους που μεταλλάσσονται. Η συχνότητα που θα επαναλαμβάνονται είναι άγνωστη προς το παρόν», κατέληξε λέγοντας ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Tags
Back to top button