Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται μεγάλη πείνα-Εμείς γεμίζουμε τα χωράφια μας ανεξέλεγκτα με φωτοβολταϊκά ενώ η Μελόνι τα απαγόρευσε στις καλλιέργειες

Πραγματικά είναι εξωφρενικό αυτό που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας εδώ και ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, με την τοποθέτηση χιλιάδων πλέον φωτοβολταϊκών, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τον Έβρο και Δυτική Μακεδονία έως την Πελοπόννησο.  

Αγνοώντας παντελώς ότι μιλάμε για καλλιεργήσιμες εκτάσεις που παράγουν προϊόντα που είναι απαραίτητα για το τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή, τοποθετούνται συνεχώς  φωτοβολταικά σε χωράφια, ενώ παράλληλα μας  μαθαίνουν να τρώμε πλέον τρόφιμα από Τρίτες χώρες αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής σε σχέση με τα στάνταρ της ΕΕ.

Με λίγα λόγια γεμίζουμε τα χωράφια μας που βγάζουν τρομερά νωπά και όχι μόνο προϊόντα, για να παίρνουν κάποιοι το επίδομα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς κόπο, λες και χάθηκαν τα φαλακρά βουνά ή οι άγονες εκτάσεις σε όλη την χώρα.

Τρομερό έγκλημα, με την τιμωρία να έρχεται σε μερικά χρόνια, όταν θα γίνουν απλησίαστα πολλά νωπά προϊόντα για την χώρα μας , εν μέσω μεγάλων πλέον εισαγωγών ακόμα  και νωπού κρέατος.     

Η “ακραία” για κάποιους Τζώρτζια Μελόνι κάνει το αυτονόητο    

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνι, έβαλε φρένο στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε αγροτικές εκτάσεις αποκαλώντας τα απειλή για την αυτάρκεια της χώρας σε τρόφιμα.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει αυτού του είδους τα έργα, προωθώντας τα αγροβολταϊκά που εγκαθίστανται σε ύψος 2,1 μέτρων πάνω από το έδαφος, αλλά είναι πιο ακριβά,

Ο σύνδεσμος Ιταλών αγροτών με φωτοβολταϊκά, ανακοίνωσε ότι από την απόφαση της Μελόνι θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Οι Ιταλοί αγρότες ήθελαν τα φωτοβολταϊκά στα χωράφια τους, ως μια πηγή πρόσθετου εισοδήματος σε εκτάσεις οι οποίες είναι ξηρές και δεν μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν.

Η Ιταλία έχει 16 εκατ. εκτάρια γης χαμηλής ποιότητας, στην Ελλάδα όμως χρησιμοποιούμε εκτάσεις καλλιεργήσιμες, δεν υπάρχει φραγμός και σε λίγα χρόνια, η Ελλάδα δεν θα είναι στοιχειωδώς αυτάρκης σε νωπά προϊόντα.

Γεμίζουν τα βουνά ανεμογεννήτριες και τα χωράφια φωτοβολταϊκά! Τι θα τρώμε από εδώ και στο εξής;

Την ενοικίαση αγροτεμαχίων επιλέγουν συνήθως άνθρωποι που δεν ασκούν την αγροτική δραστηριότητα κι επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη γη τους για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού, που ασχολούνται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν επιδοθεί σε ένα σαφάρι εύρεσης αγροτικής γης, προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα.

Οποιοσδήποτε που έχει ένα αγροτεμάχιο 20 στρεμμάτων στην επαρχία, μπορεί να έχει ένα επιπλέον ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, ποσό που σε βάθος 25ετίας ανέρχεται στις 125.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα ο ίδιος να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

Με αυτές τις προοπτικές, και με τους Έλληνες αγρότες να είναι απόγνωση λόγω χαμηλών τιμών, καιρικών συνθηκών και εμπόρων τίθεται το ερώτημα τι θα απογίνει  αυτός ο κρίσιμος για την ελληνική οικονομία τομέας στην χώρα μας, και στο τέλος τι είδους ποιότητας προϊόντα θα τρώμε εδώ και στο εξής. 

Tags
Back to top button